Consideratii privind piata valutara romaneasca si cursul valutar

Trimisa la data: 2010-02-16
Materia: Economie
Pagini: 87
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Carmen_A
Lucrare de licenta despre Consideratii privind piata valutara romaneasca si cursul valutar
Piata valutara este rezervata bancilor si institutiilor financiare care actioneaza in nume propriu sau in cel al clientilor. Acesti operatori negociaza intre ei direct sau prin intermediul firmelor de brokeraj (curtieri).Bancile, institutiile financiare si filialele financiare ale grupurilor industriale efectueaza operatiune de schimb valutar in nume propriu sau din ordinul clientilor sai.

Pentru a facilita operatiunile respective, bancile deschid conturi si constituie depozite la bancile si institutiile financiare straine care joaca rolul de corespondenti.Bancile sunt cei mai importanti operatori pe piata valutara insa filialele financiare sau bancare ale grupurilor joaca de asemenea un rol tot mai mare.In principiu toate bancile autorizate sunt abilitate sa efectueze in mod obisnuit operatiuni valutare insa in practica numarul bancilor care intervin in permanent pe piata este redus.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Consideratii privind piata valutara romaneasca si cursul valutar

Cuprins

Capitolul I. Piata valutara, continut, trasaturi, organizare.......3
1.1. Definitii, trasaturi...........3
1.2. Participantii la piata valutara..........5
1.3. Modul de organizare a pietei valutare...........8
1.4. Dezvoltarea pietei valutare.Principalele piete valutare.........16

Capitolul II. Factori determinanti ai cursului de schimb valutar.......19
2.1. Cursul valutar si rata inflatiei...........24
2.2. Cursul valutar si rata dobanzii............27
2.3. Cursul valutar si soldul balantei de plati........34

Capitolul III. Piata valutara in Romania.........36
3.1. Cadrul institutional al pietei valutare din Romania.......36
3.2. Scurt istoric..........43
3.3. Evolutii recente (1999-2001)...........43
3.4.Factori determinanti ai cursului de schimb ai monedei nationale ;o analiza empirica............67

Consideratii finale.............74

Bibliografie..............86

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Consideratii privind piata valutara romaneasca si cursul valutar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.