Consideratii privind privatizarea in Romania in cadrul pietei de capital

Trimisa la data: 2010-08-28 Materia: Economie Pagini: 58 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Dorin_Ba
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Consideratii privind privatizarea in Romania in cadrul pietei de capital
Actiunile sunt valori mobiliare, certificate, care atesta detinerea unei parti din capitalul unei societati, care ii conferaposesorului calitatea de asociat si ii da dreptul sa participe la rezultatele financiare ale societatii in cauza. Actiunile sunt, deci titluri de valoare negociabile la bursa si reprezinta o parte din capitalul unei societati. Actiunile dau drept detinatorului de a participa cu vot deliberativ la adunarea generala a actionarilor, de a lua parte la administrarea si controlul societatii, de a participa la impartirea profitului .

In scopul formarii unei imagini privind calitatea, pretul emisiunii si castingul pe care-l poate aduce o actiune, la nivelul fiecarei societati se elaboreaza studii accesibile publicului. Aceste studii au la baza investigarea unui amplu material informativ cu privire la urmatoarele aspecte: perspectivele castingului, structura financiara a societatii, relatia curs-profit, evolutia viitoare a situatiei economica-financiare: avantajele pe care le ofera plasarea capitalurilor disponibile in aceste titluri, comparativ cu alte valori mobiliare.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Consideratii privind privatizarea in Romania in cadrul pietei de capital

Lucrare de licenta despre Consideratii privind privatizarea in Romania in cadrul pietei de capital
Cuprins

Capitolul I Piata de capital-concept si trasaturi...............3
Definirea, rolul si locui pietei de capital in economie.........3
Produsele pietei de capital..........7
Actiuni...............7
Obligatiuni..........10
Titluri de renta..........12
Bonuri de tezaur..........13
Structura pietei de capital.........14

Capitolul II Piata de capital in Romania..................18
inceputurile si dezvoltarea pietei de capital in Romania.........18
Premise legislative...........20
Piata primara de capital in Romania............25
Privatizarea societatilor comerciale cu capital de stat..........27
Dezvoltarea sectorului particular..............31
Piata secundara de capital in Romania..........34
Bursa de valori Bucuresti............36
PiataO.T.C.................39

Bibliografie...............58Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Consideratii privind privatizarea in Romania in cadrul pietei de capital". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.