Consideratii privind sistemul de preturi in Romania

Trimisa la data: 2010-04-20
Materia: Contabilitate
Pagini: 86
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Elena_Io
Lucrare de licenta despre Consideratii privind sistemul de preturi in Romania
Unii economisti considera ca teoria marginalista este prea abstracta si nu ofera raspunsuri valabile la o serie de probleme de mare importanta in sfera relatiilor de schimb. Asa se explica de ce teoria marginalista a preturilor nu a patruns in practica intreprinderilor din tarile cu economie de piata. In practica economica de stabilire a preturilor in loc de a se folosi scheme ce decurg din teoria marginalista, se recurge la principiul empiric al lui "full cost" care consta in calcularea costurilor medii si de a adauga la acestea procentaje pentru acoperirea cheltuielilor generale fixe si asigurarea profitului.

Intr-o economie de piata, preturile pietei sunt cele care se impun. Orice producator isi stabileste un anumit nivel de pret pentru propriile bunuri. Stabileste acest pret pe baza estimarii costurilor si aprecierilor privind profitul cuvenit in functie de o serie de factori, intre care nu lipsesc comparatiile cu alte intreprinderi. Fundamentarea preturilor, pornind de la situatia ofertantului, subliniaza faptul ca productia poate sa se desfasoare si sa continue daca pretul se mentine la nivel considerat suficient pentru remunerarea producatorului.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Consideratii privind sistemul de preturi in Romania

Lucrare de licenta despre Consideratii privind sistemul de preturi in Romania
Cuprins

Introducere..............3

Capitolul I Conceptii teoretice despre pret...........5

Capitolul II Functiile preturilor...........8

Capitolul III Sisteme de preturi...........10

Capitolul IV Implicarea statului in formarea preturilor...........48

Capitolul V Preturile in procesul de restructurare a economiei......54

Studiu de caz................77

Bibliografie..................85
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Consideratii privind sistemul de preturi in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.