Consideratii privitoare la strategiile de speculatie din cadrul pietei contractelor derivate

Trimisa la data: 2010-06-11
Materia: Economie
Pagini: 138
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dana_C
Lucrare de licenta despre Consideratii privitoare la strategiile de speculatie din cadrul pietei contractelor derivate
Incercam in acest subcapitol, sa oferim cateva detalii cu privire la istoricul derivatelor care sa ne ajute sa intelegem dezvoltarea si utilizarea lor de-a lungul timpului. Derivatele sunt instrumente financiare eficace in reducerea riscului, dar puterea lor poate aduce si prejudicii, daca sunt folosite in scopuri speculative, datele empirice arata ca derivatele sunt folosite de firmele nefinanciare pentru a-si reduce expunerea la risc si aproape deloc in scopuri speculative care le-ar creste expunerea la risc .

Scurtul istoric care urmeaza a ne poate ajuta sa intelegem dezvoltarea si utilizarea produselor derivate de-a lungul secolelor, intrucat, dupa cum veti observa, pe aceste piete s-au castigat si pierdut averi fabuloase de-a lungul a sute de ani.Vorbim mai intai de cum au luat fiinta aceste piete, din ce motive, primele fiind pietele derivate de marfuri .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Consideratii privitoare la strategiile de speculatie din cadrul pietei contractelor derivate

Cuprins

Introducere...........3

Capitolul I Aspecte teoretice privind mecanismul si utilizarea contractelor derivate.............6

Capitolul II Prezentare S.C. Bursa monetar-financiara si de marfuri S.A. Sibiu - Monetary-FinancialI & Commodities exchange.........42

Capitolul III Strategii de speculatie pe piata contractelor derivate...........58

Capitolul IV Studiu de caz: ilustrarea unei operatii de speculatie pe futures la bursa monetar-financiara si de marfuri SA Sibiu........90

Capitolul V Concluzii si propuneri..........128

Bibliografie........136
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Consideratii privitoare la strategiile de speculatie din cadrul pietei contractelor derivate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.