Consideratii psihologice privind educarea tolerantei la elevii din ciclul primar

Trimisa la data: 2010-07-19
Materia: Psihologie
Pagini: 154
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandra_T
Lucrare de licenta despre Consideratii psihologice privind educarea tolerantei la elevii din ciclul primar
Intre cultura personala si cea colectiva raporturile sunt foarte complexe; desi ele sunt uneori tensionate ,de cele mai multe ori el se stimuleaza reciproc.Sursa de innoire a culturii coletive este cultura individuala, personala (personalitatea creatoare), iar prin educatie , cultura colectiva ii formeaza pe indivizi ca fiinte culturale.Cat priveste asa-zisa obligativitate a culturii personale de a se incadra in cultura colectiva, ea trebuie inteleasa intr-un sens foarte larg, referindu-se mai degraba la spiritul decat litera acelei culturi, sau-cum zicea Blaga-aceasta este o problema de stil cultural.

Totul tine de libertatea de a alege a individului: intre diferitele ,,obligatii'', intre nenumaratele bunuri, valori sau modele culturale pe care le pune la dispozitie societatea , epoca respectiva (includem aici si traditia), individul este liber sa aleaga chiar pana la limita lui ,,a nu alege'' ,deoarece ,,a nu alege inseamna tot o alegere''-spunea Sartre-realizand de fapt ca omul ,,este condamnat sa fie liber''(sa aleaga).Realitatea istorica din epoca moderna , dar mai ales cea contemporana , a demonstrat , din pacate, ce inseamna ,,inregimentarea'' (integrarea silita) culturii individuale in cultura colectiva , de fapt in culturile dogmatice : creatii ,,la comanda''(ale politicului), inabusirea spiritului creator , nihilism, etc.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Consideratii psihologice privind educarea tolerantei la elevii din ciclul primar

Cuprins

Argument...................3

Capitolul I Toleranta-sens si semnificatii.............5

Capitolul II Fenomenul educatiei................9

Capitolul III Accesul la educatie al populatiei dezavantajate........35

Capitolul IV Diversitatea in invatare................67

Capitolul V Educarea tolerantei la elevii claselor din ciclul primar..............75

Propuneri si sugestii..............109

Concluzii.............115

Anexe.............118

Bibliografie.................152

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Consideratii psihologice privind educarea tolerantei la elevii din ciclul primar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.