Consiliul de ministrii al uniunii europene

Trimisa la data: 2009-09-14
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 70
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Larisa_V
Lucrare de licenta despre Consiliul de ministrii al Uniunii Europene
Istoria evidentiaza ca a fost nevoie de doua razboaie mondiale pentru ca europenii sa se gandeasca mai profund la necesitatea si posibilitatea realizarii unitatii lor pe cale pasnica. Guvernele democratice din Occident, hotarate sa nu repete greselile trecutului, au cautat calea iesirii din impas si au ales solutia integrarii lor in plan economic si politic. Astfel, in anul 1948 a fost infiintata Organizatia de Cooperare Economica Europeana in scopul administrarii ajutorului Marshall din America (care a devenit mai tarziu Organizatia de Cooperare Economica si Dezvoltare, O.C.E.D.), iar in anul 1949 a luat fiinta Consiliul Europei. Uniunea vamala dintre tarile Beneluxului (Belgia, Olanda si Luxemburg) a intrat in vigoare inca din anul 1948, ca varianta de cooperare economica intre diverse tari.

Un rol important ii este atribuit lui Jean Monnet, datorita caruia s-au facut primele demersuri in scopul realizarii unei noi unitati europene. Acesta, indeplinind functia de sef al Organizatiei Nationale a Planificarii din Franta, a propus ca productia de carbune si de otel din Franta si Germania sa fie administrata de catre un organism supranational. Planul pentru Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului (C.E.C.A.), anuntat la 9 mai 1950 de catre ministrul de externe al Frantei, Robert Schuman, a constituit un nou inceput pentru Europa (de atunci ziua de "9 mai" a devenit ZIUA EUROPEANA, fiind sarbatorita in fiecare an, inclusiv de Romania din anul 1995).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Consiliul de ministrii al uniunii europene

Lucrare de licenta despre Consiliul de ministrii al Uniunii Europene
Cuprins

Capitolul I. Consideratii introductive.........................3

Capitolul II. Consiliul de ministrii al Uniunii Europene.............18

Capitolul III. Atributiile consiliului de ministrii....................37

Capitolul IV. Relatiile jutidico-politice dintre consiliul de inistrii.......................42

Capitolul V. Alte momente importante in procesul de perfectionare institutionala..................................46

Capitolul VI. Repartizarea puterilor in cadrul comunitatilro europene, rolul consiliului de ministrii..........................49

Capitolul VII. Concluzii.................................56

Bibliografie....................................65

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Consiliul de ministrii al uniunii europene". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.