Constituirea si reconstituirea dreptului de proprietate si a efectelor economico-sociale

Trimisa la data: 2009-05-05 Materia: Drept Pagini: 67 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Viorel_A
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Constituirea si reconstituirea dreptului de proprietate si a efectelor economico-sociale
Persoanele ale caror terenuri au fost trecute in proprietatea statului, in urma actelor de expropriere si a alor masuri speciale, au devenit la cerere actionari la societatile comerciale agricole (fostele IAS), infiintate in baza Legii nr. 15/1990. Aceste persoane au primit acte de proprietate pentru 10 ha echivalent arabil, primesc sau vor primi, in functie de posibilitati, pana la 50 ha arabil de familie (fostii proprietari si mostenitorii acestora).Legea nr. 1/2000 permite reconstituirea dreptului de proprietate pana la 50 ha pe vechile amplasamente, cu scopul formarii unor exploatatii comerciale.

Resursele de constituire a acestor drepturi sunt: suprafetele de teren din rezerva comisiilor comunale , suprafetele aflate in proprietatea comunei, oraselor sau municipiilor, terenuri aflate in proprietatea privata a statului , daca persoanele respective au fost deposedate abuziv etc. In cazul in care nu se poate face reconstituirea dreptului de proprietate integral in sursele stabilite de lege, se vor acorda despagubiri. Legea 1/2000 prevede reconstituirea drepturilor de proprietate si a bisericilor, liceelor cu profil agricol, unitati de invatamant. Totodata, legea prevede si reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor forestiere pana la 10 ha de familie.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Constituirea si reconstituirea dreptului de proprietate si a efectelor economico-sociale

Cuprins

Capitolul I.
1.1 Reconstituirea si constituirea dreptului de proprietate - forma particulara de manifestare a reformei agrare din Romania....................................3
1.1.1. Evolutia structurilor funciare pana in anul 1990.................................................3
1.1.2. Evolutia structurilor funciare in primul deceniu al tranzitiei la economia de piata.............................10
1.2.Reforma agrara - decizia suprema de manifestare a politicii agrare romanesti......................................20
1.2.1. Agricultura Romaniei la pragul anilor' 90..................26
1.2.2. Obiective...................................
1.2.3. Principii, cai, metode de realizare a reformei..............29
1.2.4. Doctrine si sistemul legislative si informational....................................31

Capitolul II. Reconstituirea si constituirea in baza Legii 18/1991............................................37
2.1 Beneficiarii....................................38
2.2. Suprafata supusa procesului de reconstituire....................39
2.3. Conditii.............................41
2.3.1. Formarea unei noi structuri de proprietate.....................44
2.3.2. Formarea noii structuri de organizare a productiei agricole................................49
2.3.3. Exploatatia familiala componenta principala a gospodariei agricole individuale si a agriculturii Romaniei...................55
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Constituirea si reconstituirea dreptului de proprietate si a efectelor economico-sociale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.