Constructia unui sistem de franare utilizand tehnologia de printare 3D

Trimisa la data: 2022-06-06
Materia: Mecanica
Pagini: 66
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: maestrul30
Cuprins
INTRODUCERE - 9 -
Capitolul I Notiuni teoretice privid metodele de printare 3D,Notiuni despre sistemul de franare si functionare - 10 -
* METODE DE PRINTARE 3D - 10 -
1. FDM - Fused Deposition Modeling - 10 -
1.2 STEREOLITOGRAFIA - 11 -
1.3 SINTERIZAREA SELECTIVA CU LASER - 13 -
* Notiuni despre sistemul de franare si functionare - 14 -
1.4 Scurt istoric - 14 -
1.5 Sistemului de franare are rolul: - 15 -
1.5. Clasificarea sistemelor de franare - 18 -
1.6 Obiectivele temei - 28 -
Capitolul II Calcule privid constructia unui sistem de franare,aspecte privind dinamica franarii - 29 -
2.1 Determinarea fortelor,momentelor si rezistenta a unui sistem de franare - 29 -
2.2 Analiza termica - 35 -
2.3 Poluarea aerului - 40 -
2.4 Studiul tehnico-economic - 42 -
2.5 Tolerante/Tipuri de cote necesare pentru proiectarea unui produs - 44 -
2.6 Sistemul ISO de tolerante - 47 -
Capitolul III Constructia unui sistem de franare utilizand tehnologia de printare 3D - 54 -
3.1 Proiectarea sistemului de franare - 54 -
3.2 Noul etrier modular - 57 -
3.3 Ansamblul modular al etrierului - 59 -
Capitolul IV Concluzii - 62 -
Bibliografie - 64 -
Anexe - 65 -

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Constructia unui sistem de franare utilizand tehnologia de printare 3D

REZUMAT

In vederea sustinerii licentei am elaborat o lucrare cu titlul Constructia unui sistem de franare utilizand tehnologia de printare 3D.
Mi-am ales sa abordez aceasta tema deoarece consider ca aceste procedee de printare 3D nu sunt foarte cunoscute,inca folosindu-se clasicele metode de realizare a pieselor.
Lucrarea este structurata in trei capitole.
Primul capitol este intitulat Notiuni teoretice privid metodele de printare 3D,Notiuni despre sistemul de franare si functionare,prezinta definitii si abordari ale conceptului de printare 3D,dar si evolutia acestora in ani.
In al doilea capitol Calcule privid constructia unui sistem de franare,aspecte privind dinamica franarii , am evidentiat alegerea tipului constructiv si a schemei de organizare
In al treilea capitol intitulat Constructia unui sistem de franare utilizand tehnologia de printare 3D ,am proiectat un sistem de franare cu ajutorul sistemului CAD(CatiaV5R19),dar si realizarea in program a unui prototip(viitor) cu ajutorul tehnologiei de printare 3D.
Concluzii finale
Consider ca mi-am atins toate obiectivele de cercetare propuse initial legate de elaborarea lucrarii si sa aduc o contributie la intelegerea fuctionarii si realizari unui sistem de franare cu ajutorul tehnologiei de printare 3D.
Cred ca lucrarea este de interes pentru studierea sistemului de franare utlizand tehnologia de printare 3D in mediul industrial,dar totodata lasa deschisa oportunitatea dezvoltarii in continuare a acestui domeniu deoarece acesta a devenit fluid,flexibil, in care sunt posibile tot felul de constructii.


INTRODUCERE

Lucrarea de fata isi propune sa aduca noi cunostinte despre proiectarea unui sistem de franare utilizand tehnologia de printare 3D de ultima generatie in domeniul automotiv.In primul rand, notiunile teoretice, urmand ca dupa aceea sa fie parcursa partea de calcul.Se pleaca de la ideea conceperii unui sistem de franare cat mai compact si mai robust.
Tehnica de printare 3D este o latura relativ noua a tehnologiei ce a cunoscut o evolutie importanta in ultimii ani. Pana nu de mult parea imposibil ca orice obiect gandit si proiectat de om sa fie realizat prin aparatura la indemana consumatorului, dar odata cu trecerea timpului a devenit din ce in ce mai usor. Cresterea interesului pentru domeniul printarii 3D este vizibil atat in randul pasionatilor de tehnologie, cat si in randul consumatorului obisnuit.
Pentru a fi intelese anumite puncte din lucrare, se va pleca de la ideea ca nici o piesa nu este ideala.Fiecare piesa realizata(bloc frana) este influentata de anumite tolerante care, la randul lor, sunt influentate de procesul de fabricatie.In cele mai multe cazuri, in momentul in care dorim asamblarea mai multor componente, intampinam probleme precum neasamblarea, coliziunea anumitor componente sau nerespectarea unor cerinte ce sunt influentate de tolerante,calcul dimensional.
In lucrare sunt prezentati pasii tehnologici de realizare a unui sistem de franare utilizand tehnologia de printare 3D folosind cunostintele dobandite in facultate dar si experienta realizarii unor proiecte anterioare.
Motivatia personala pentru realizarea acestei lucrari a pornit de la dorinta de a construi un sistem de franare pentru viitoarele masini autonome sau chiar pentru masini de viteza(curse) unde se va putea folosi tehnologia de printare 3D utilizand programe si tehnici avansate si pentru a reduce timpul si costurile de realizare a unui sistem de franare.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Constructia unui sistem de franare utilizand tehnologia de printare 3D". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.