Consumul si traficul de stupefiante

Trimisa la data: 2010-07-22
Materia: Medicina
Pagini: 98
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandra_S
Lucrare de licenta despre Consumul si traficul de stupefiante
Contextul geopolitic si social al Romaniei, aflata la rascrucea principalelor rute de trafic de droguri intre Orient si vestul Europei (pe "ruta balcanica" Turcia - Bulgaria - Romania - Europa Occidentala, prelungire a "caii africane'' Egipt - Iran si Irak - Turcia; pe "ruta baltica" Letonia, Estonia si Lituania - Romania si Polonia - Germania; pe aÇÜ,drumul asiatic'' China - Rusia - Ucraina - Republica Moldova - Romania; pe ,,calea Americii de Sud'' de unde vine cocaina pe cale maritima, prin Mediterana, si pe cale aeriana, prin aeroportul Otopeni), este marcat de dificultatile inerente perioadei de tranzitie prelungita intre sistemul economiei de stat centralizate si crearea mecanismelor specifice economiei de piata.

Izolarea timp de multi ani, prin constrangeri politice si economice, a Romaniei, una dintre rarele zone de pe mapamond care nu prezinta in cultura ei traditionala modele de comportament care sa includa consumul de droguri, criza economica si larga deschidere a frontierelor statale ce faciliteaza tranzitul in continua crestere al persoanelor, marfurilor si serviciilor pe teritoriul statului roman sunt factori ce favorizeaza traficul si consumul de stupefiante in tara noastra.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul pl─âtitor de venituri ├«mputernice┼čte pe Administratorul Site-ului s─â calculeze, s─â re┼úin─â ┼či s─â vireze la bugetul de stat, ├«n numele ┼či pe seama sa, taxele, impozitele ┼či contribu┼úiile sociale datorate ├«n leg─âtur─â cu veniturile din proprietate intelectual─â realizate de utilizatorul cedent, ├«n conformitate cu dispozi┼úiile legale ├«n materie ├«n vigoare.

Lucrare de licenta despre Consumul si traficul de stupefiante

Lucrare de licenta despre Consumul si traficul de stupefiante
Cuprins

1. Introducere...............3

2. Capitolul I Evolutia drogurilor si a utilizarii lor...........5

3. Capitolul II Reglementarea juridica a combaterii traficului si a consumului ilicit de droguri..........14

4. Capitolul III Principalele categorii de substante stupefiante si clasificarea lor...........27

5. Capitolul IV Teritorii si rute ale drogurilor.........38

6. Capitolul V Moduri si sisteme de operare folosite de traficantii de droguri..........56

7. Capitolul VI Modalitati de depistare a traficantilor...........66

8. Capitolul VII Acte de urmarire penala efectuate in investigarea traficului de droguri............69

9. Concluzii..............85

Anexe............88

Bibliografie.............94

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Consumul si traficul de stupefiante". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.