Contabilitatea T.V.A. ca principal impozit indirect

Trimisa la data: 2010-08-17 Materia: Economie Pagini: 94 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Gina_R
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Contabilitatea T.V.A. ca principal impozit indirect
Pentru incurajarea exportului statul, de regula, excepteaza de la plata taxei pe valoarea adaugata, acele produse care fac obiectul exportului. Astfel, o intreprindere care livreaza marfuri, atat pentru export, cat si pe piata interna, va plati taxa pe valoarea adaugata numai pentru marfurile destinate tranzactiilor interne.

Un avantaj al introducerii taxei pe valoarea adaugata este acela al reducerii costului investitiilor si al pretului de export, ca si intrarea mai rapida a sumelor respective in contul Bugetului de Stat, prin perceperea impozitului in toate fazele circuitului economic al produselor si serviciilor.Sunt doua consecinte majore ale aplicarii taxei pe valoarea adaugata: pe de o parte au crescut considerabil veniturile curente ale bugetului de stat, iar pe de alta parte introducerea taxei pe valoarea adaugata a dus la scumpirea produselor si serviciilor, cu consecinte deosebite pentru populatia tarii noastre.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Contabilitatea T.V.A. ca principal impozit indirect

Cuprins

Capitolul I Bugetul public national principalul plan financiar al tarii bugetul statului. Notiuni generale. definitii........3

Capitolul II Taxa pe valoarea adaugata - principalul impozit indirect........25

Capitolul III Constituirea T.V.A........37

Capitolu IV Studiul de caz privind contabilitatea T.V.A. la SC CALID SRL Ploiesti .........78

Concluzii si propuneri........89
Bibliografie.......93
Anexe

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contabilitatea T.V.A. ca principal impozit indirect". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.