Contabilitatea T.V.A. ca principal impozit indirect

Trimisa la data: 2010-08-17
Materia: Economie
Pagini: 94
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gina_R
Lucrare de licenta despre Contabilitatea T.V.A. ca principal impozit indirect
Pentru incurajarea exportului statul, de regula, excepteaza de la plata taxei pe valoarea adaugata, acele produse care fac obiectul exportului. Astfel, o intreprindere care livreaza marfuri, atat pentru export, cat si pe piata interna, va plati taxa pe valoarea adaugata numai pentru marfurile destinate tranzactiilor interne.

Un avantaj al introducerii taxei pe valoarea adaugata este acela al reducerii costului investitiilor si al pretului de export, ca si intrarea mai rapida a sumelor respective in contul Bugetului de Stat, prin perceperea impozitului in toate fazele circuitului economic al produselor si serviciilor.Sunt doua consecinte majore ale aplicarii taxei pe valoarea adaugata: pe de o parte au crescut considerabil veniturile curente ale bugetului de stat, iar pe de alta parte introducerea taxei pe valoarea adaugata a dus la scumpirea produselor si serviciilor, cu consecinte deosebite pentru populatia tarii noastre.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contabilitatea T.V.A. ca principal impozit indirect

Cuprins

Capitolul I Bugetul public national principalul plan financiar al tarii bugetul statului. Notiuni generale. definitii........3

Capitolul II Taxa pe valoarea adaugata - principalul impozit indirect........25

Capitolul III Constituirea T.V.A........37

Capitolu IV Studiul de caz privind contabilitatea T.V.A. la SC CALID SRL Ploiesti .........78

Concluzii si propuneri........89
Bibliografie.......93
Anexe

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contabilitatea T.V.A. ca principal impozit indirect". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.