Contabilitatea activelor circulante de natura stocurilor de materii prime si materiale ale unei societati comerciale

Trimisa la data: 2015-01-20
Materia: Contabilitate
Pagini: 64
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: danyela_oprea
Lucrare de licenta despre Contabilitatea activelor circulante de natura stocurilor de materii prime si materiale ale unei societati comerciale
Costurile de prelucrare a stocurilor includ costurile direct aferente unitatilor produse, cum ar fi costurile cu manopera directa. De asemenea, ele includ si alocarea sistematica a regiei de productie, fixa si variabila, generata de transformarea materialelor in produse finite. Regia fixa de productie consta in acele costuri indirecte de productie care raman relativ constante, indiferent de volumul productiei, cum sunt: amortizarea, intretinerea sectiilor si utilajelor, precum si costurile cu conducerea si administrarea sectiilor.

Regia variabila de productie consta in acele costuri indirecte de productie care variaza direct proportional sau aproape direct proportional cu volumul productiei, cum sunt costurile indirecte cu materiile prime si materialele si cu forta de munca. Alocarea regiei fixe de productie asupra costurilor de prelucrare se face pe baza capacitatii normale de productie. Capacitatea normala de productie este productia estimata si obtinuta, in medie, de-a lungul unui anumit numar de perioade sau sezoane, in conditii normale, avand in vedere capacitate rezultata in intretinerea planificata a echipamentului. Nivelul actual de productie poate fi folosit daca se considera ca acesta aproximeaza capacitatea normala. Valoarea regiei fixe alocate fiecarei unitati produse nu se majoreaza ca urmare a obtinerii unei productii scazute sau a neutilizarii unor active.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contabilitatea activelor circulante de natura stocurilor de materii prime si materiale ale unei societati comerciale

Cuprins

Introducere.........................................3

Capitolul I. Contabilitatea stocurilor in viziunea IAS2
1.1. Standardul International de Contabilitate IAS2.................4
1.2. Continutul si structura stocurilor.........................9
1.3. Evaluarea stocurilor...............................13
Capitolul II. Contabilitatea curenta a stocurilor de marfuri..................20
2.1. Contabilitatea analitica a marfurilor......................20
2.2. Organizarea contabilitatii sintetice a stocurilor.................................20
2.3. Documentele contabile privind stocurile de marfuri..................................22
2.4. Cazuri particulare privind contabilitatea stocurilor.......................24

Capitolul III. Prezentarea Societatii Nationale a Petrolului "PETROM" S.A. - Sucursala PECO Calarasi. Bazele teoretice si organizatorice ale contabilitatii stocurilor de marfuri..............................30
3.1. Prezentarea generala a societatii PECO Calarasi.....................31
3.2. Organizarea contabilitatii stocurilor de marfuri la Sucursala PECO Calarasi..............................33
3.3. Principalii indicatori economico-financiari.......................34
3.4. Structuri de preturi si factori care influenteaza nivelul preturilor...............................36

Capitolul IV. Proiectarea sistemului informatic SGBD ACCESS privind gestiunea stocurilor de marfuri..................................38
4.1. Limbajul unificat de modelare.......................38
4.2. Gestiunea stocurilor in UML......................38
4.3. Proiectarea sistemului informatic.......................44
4.4. Necesitatea si posibilitatea reproiectarii sistemului informational................................60

Consideratii personale...................................61

Bibliografie....................................63

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contabilitatea activelor circulante de natura stocurilor de materii prime si materiale ale unei societati comerciale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.