Contabilitatea activitatilor specifice constituirii unei societati pe actiuni

Trimisa la data: 2009-10-25 Materia: Contabilitate Pagini: 36 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Nicoleta_D
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Contabilitatea activitatilor specifice constituirii unei societati pe actiuni
Amortizarea capitalului social consta in rambursarea depunerilor catre actionari fara ca prin aceasta sa se reduca marimea capitalului social.Rambursarea se face din rezervele disponibile constituite sau prin afectarea unei parti din profit. Ca reglementare, amortizarea capitalului social se efectueaza in virtutea unei dispozitii statutare sau prin decizia Adunarii Generale extraordinare a actionarilor. Legislatia unor tari occidentale admite amortizarea capitalurilor, respectiv restituirea catre actionari a contravalorii actiunilor detinute, fara modificarea capitalului social. In Romania problema nu este reglementata.

In scopul de a indica mentinerea capitalului social de origine, rezerva sau profitul care se substituie la fractiunea rambursata actionarilor este decontata prin crearea a doua analitice in cadrul contului 1012 " Capital subscris varsat ", respectiv 1012.1 " Capital neamortizat " si 1012.2 " Capital amortizat ".Aceasta ultima parte de capital este indispensabila, iar actiunile echivalente nu participa la primul dividend si au un regim diferit la partajul capitalului realizat la lichidarea societatii.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Contabilitatea activitatilor specifice constituirii unei societati pe actiuni

Cuprins

Capitolul I. Argumentare.....................................3

Capitolul II. Prezentarea operatiunilor privind infiintarea unei societati pe actiuni.........................................4
1. Notiuni generale despre capitalul social...........................4
2. Notiuni genrale privind constituirea capitalului social la societaile pe actiuni.........................................6
3. Notiuni generale privind cresterea capitalului social................................................8
4. Notiuni generale privind micsorarea capitalului social............................................12
5. Notiuni generale privind primele de capital........................15

Capitolul III. Prezentarea conturilor................................16

Capitolul IV. Studiu de caz.....................................21
1. Prezentarea societatii comerciale................................21
2. Monografia ( Operatii privind activitatea societatii ).......................................22
3. Registru jurnal............................................24
4. Fise de cont.......................................26

Bibliografie..................................................35
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contabilitatea activitatilor specifice constituirii unei societati pe actiuni". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.