Contabilitatea contului rezultatul exercitiului la o societate comerciala

Trimisa la data: 2010-10-20
Materia: Contabilitate
Pagini: 108
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Elena_P
Lucrare de licenta despre Contabilitatea contului rezultatul exercitiului la o societate comerciala
Conceptul de performanta si suportul ei informational
Inca de acum o jumatate de mileniu, Luca Paciolo arata in prima lucrare de literatura contabila (1494) ca "scopul fiecarui negustor este de a dobandi castig licit si competent pentru subzistenta sa". De fapt, Paciolo vulgariza ceea ce sesizasera negustorii italieni: existenta oricarei afaceri este conditionata de obtinerea unui castig, din moment ce ei utilizau la 1434 un instrument pentru masurarea performantei - contul de profit si pierdere (utile e danno).

Contul de profit si pierdere sau contul de rezultate este documentul contabil de sinteza care masoara performantele activitatii unei intreprinderi, in cursul unei perioade date. El constituie o sinteza a contabilitatii de flux la nivel microeconomic, deoarece pune in evidenta fluxurile de valoare care au contribuit la cresterea sau micsorarea bogatiei unei intreprinderi, pentru o anumita durata. Insa, definirea firmei se face diferit, in functie de interesele utilizatorilor de informatie contabila si de postulatele si principiile contabile retinute pentru determinarea rezultatului.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contabilitatea contului rezultatul exercitiului la o societate comerciala

Lucrare de licenta despre Contabilitatea contului rezultatul exercitiului la o societate comerciala
Cuprins

Introducere..............3

Capitolul I Notiuni introductive............12

Capitolul II Situatiile financiare anuale...............19

Capitolul III Contabilitatea rezultatului exercitiului..........45

Capitolul IV Utilizarea informatiei contabile in aprecierea performantelor firmei............87

Capitolul V Concluzii si propuneri..............103

Bibliografie............107

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contabilitatea contului rezultatul exercitiului la o societate comerciala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.