Contabilitatea creantelor si datoriilor

Trimisa la data: 2012-01-17 Materia: Contabilitate Pagini: 73 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: partit66
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Contabilitatea creantelor si datoriilor
Lipsa unor utilaje performante pentru prelucrare, precum si lipsa unor spatii adecvate de depozitare a materiilor prime cat si aproduselor finite, au reprezentat un obstacol major in dezvoltarea firmei.
Preocuparea pentru asigurarea de spatii de depozitare si dotari au facut ca firma sa achizitioneze in decursul anilor un deposit de 300mp in Targoviste , str. Cooperatiei nr. 6, un depozit de 400 mp si 700 mp in Ploiesti, 3 autocamioane , 4 stivuitoare, 2 autoutilitare si alte mijloace fixe necesare desfasurarii unor activitati comerciale si servicii complete.

In cursul anului 2006 firma a achizitionat un teren de 1450 mp, dotat cu trei hale metalice. Pe acest teren firma a construit un sediu, un centru de prezentare pentru firma si a amenajat pentru productie doua dintre hale.S-a cautat permanent diversificarea produselor si a serviciilor oferite catre populatie si agenti economici, cererea acestora fiind in continua crestere in timp, cu perspective majore si pentru urmatorii ani.
Incepand cu anul 2009, firma S.C. UTIL S.A. a dezvoltat un sector de productie, elemente si accesorii mobilier, destinate in principal pietei interne. In strategia firmei este prevazut ca aceasta activitate de productie sa atinga in urmatorii 3 ani o pondere de 90% din cifra de afaceri.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Contabilitatea creantelor si datoriilor

Lucrare de licenta despre Contabilitatea creantelor si datoriilor
Cuprins

Consideratii generale asupra activitatii firmei.....................3
Scurt istoric.........................................3
Structura capitalului si structura organizatorica a firmei............4
Functiile societatii......................................6
Fundamentarile teoretice privind creantele comerciale.................20
1.1 Creante. Notiuni generale...............................20
1.2 Principii contabile si influienta lor asupra modului de contabilizare a creantelor comerciale............................20 1.3 Structura creantelor comerciale............................22
Creante din vanzari de bunuri si prestare servicii pe credit commercial......................................24
Vanzari cu reduceri comerciale si financiare.....................24
Creante din vanzari pe credit cambial..........................30
Avansuri acordate furnizorilor.................................33
Contabilitatea creantelor comerciale........................33
1.Contabilitatea creantelor din vanzari la intern..................37
2.Contabilitatea creantelor din vanzari la extern..................37
Contabilitatea efectelor comerciale..................................40
I. Contabilitatea efectelor comerciale de primit.....................41
II.Contabilitatea efectelor comerciale de platit....................43
Concluzii si propunerii.............................45
Proiectarea unui sistem informatic prin metoda sistemica si obiectuala la S.C. Util S.A......................................47

Bibliografie..............................72
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contabilitatea creantelor si datoriilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.