Contabilitatea de depreciere a activelor imobilizante

Trimisa la data: 2009-09-07 Materia: Contabilitate Pagini: 53 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Marina_St
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Contabilitatea de depreciere a activelor imobilizante
Definitie: Imobilizarile financiare reprezinta titluri de valoare (actiuni/parti sociale) detinute pe termen mediu si lung in capitalul altor societati, sau creante imobilizate (imprumuturi acordate pe termen mediu si lung altor societati) Imobilizarile financiare denumite si investitii financiare sau de portofoliu cuprind valorile financiare investite in patrimoniul altor societati sub forma titlurilor de participare, altor titluri de valoare sub forma de actiuni sau parti sociale investite de titularul de patrimoniu in capitalul altor societati comerciale sau agentilor economici.

Subliniem ca detinerea acestor titluri de valoare permite exercitarea unei anumite influente, notabile sau a unui control in gestiunea societatilor emitatoare de titluri. Amortizarea participatiilor se realizeaza sub forma dividentelor distribuite din profitul obtinut de societatea emitatoare de titluri de participare. Creantele atasate participatiilor, sunt drepturile generate de operatia de acordare de imprumuturi pe termen lung sau mediu intreprinderilor asociate sau societatilor comerciale de grup cu ajutorul carora intreprinderea are o relatie de participare. Toate titlurile de valoare, altele decat titlurile de participare sunt delimitate in contabilitate prin structura de alte titluri imobilizate.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Contabilitatea de depreciere a activelor imobilizante

Cuprins

Capitolul I. Prezentarea generala a societatii comerciale
"S.C. MICROJET-SERVICES S.R.L." ..................................4
1.1. Scopul si obiectul de activitate al societatii
"S.C. MICROJET-SERVICES S.R.L."...............................5
1.2. Structura organizatorica a societatii comerciale................6
1.3. Principalii indicatori economico-financiari ce caracterizeaza activitatea societatii "S.C. MICROJET-SERVICES S.R.L."..............8
1.4. Norme de securitate a muncii aplicabile in activitatea compartimentului financiar-contabil...............................10

Capitolul II. Probleme teoretice si metodologice privind contabilitatea deprecierii activelor imobilizate..............................12
2.1. Delimitari si structuri privind activele imobilizate.............12
2.2. Continutul si structura activelor imobilizate................15
2.3. Contabilitatea amortizarii imobilizarilor........................18
2.4. Regimuri sau metode de amortizare...........................21
2.5. Contabilitatea provizioanelor pentru deprecierea imobilizarilor.........................................26
2.6. Organizarea documentelor primare privind activele imobilizate.....................................34

Capitolul III. Aplicatii practice privind deprecierii activelor imobilizate la "S.C. MICROJET-SERVICES S.R.L."...................40

Concluzii................................................51

Bibliografie................................................52
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contabilitatea de depreciere a activelor imobilizante". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.