Contabilitatea de gestiune la sc si studiu de caz la SC Caloni S.A

Trimisa la data: 2012-03-12
Materia: Contabilitate
Pagini: 98
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: babgeo
Lucrare de licenta despre Contabilitatea de gestiune la sc si studiu de caz la SC Caloni S.A
Contabilitatea de gestiune trebuie sa-i ajute pe conducatori si pe cei carora li se deleaga puterea in toate fazele actiunii lor. Aceasta evolutie a terminologiei trebuie legata de nuanta facuta de anumiti autori anglo-saxoni intre cost accounting si management (managerial) accounting. Prof. Robert N. Anthony (Harvard University) explica conceptul de management accounting precizand ca a fost inventat pentru a marca o opozitie intre abordarea care sustine ca "oamenii utilizeaza cifrele" si care cauta sa influenteze comportamentul decidentilor si cea care "nu se ocupa decat de cifre, de mecanica, care are ca unic obiectiv sa descopere costul produselor industriale".

Pentru management accounting, criteriul este convergenta obiectivelor deoarece, atunci cand decidentii isi ating obiectivele, ei contribuie implicit la atingerea obiectivelor organizatiei. Pentru cost accounting, criteriul este fiabilitatea presupusa de costuri. Charles Horngren reia aceasta idee, facand din contabilitatea costurilor partea contabilitatii manageriale care intereseaza contabilitatea financiara, pentru ca ea evalueaza anumite posturi ale documentelor financiare de sinteza. Ideea trebuie afirmata cu convingere: contabilitatea de gestiune nu este o simpla tehnica de calcul care se aplica obiectelor, ci un mijloc de orientare a comportamentului persoanelor.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contabilitatea de gestiune la sc si studiu de caz la SC Caloni S.A

Lucrare de licenta despre Contabilitatea de gestiune la sc si studiu de caz la SC Caloni S.A
Cuprins

Introducere........................................3

Capitolul I. Notiuni de baza privind contabilitatea de gestiune...........................................................5
1.1. Conceptul contabilitatii de gestiune............................5
1.2. Dimensiuni actuale ale contabilitatii de gestiune in Romania...................................10
1.3. Contabilitatea Financiara si Contabilitatea de Gestiune....................................12
1.4. Factori de organizare a Contabilitatii de Gestiune...............17

Capitolul II. Costurile de productie si calculatia acestora.................................22
2.1. Definirea si continutul costului de productie..................22
2.2. Categorii de costuri..............................25
2.3. Clasificarea cheltuielilor............................29
2.4. Principii de organizare a calculatiei costurilor................32

Capitolul III. Contabilitatea cheltuielilor de productie, calculatia costurilor la S.C. CALONI S.A..................................35
3.1 Prezentarea societatii S.C. CALONI S.A..........................35
3.1.1 Scurt istoric.........................................35
3.1.2 Marimea intreprinderii..............................38
3.1.3 Structura tehnico-organizatorica a intreprinderii..............40
3.1.4 Tehnologia productiei.............................41
3.2 Calculul costurilor in S.C. CALONI S.A. dupa metoda pe comenzi..................................45
3.3 Contabilitatea cheltuielilor directe, contabilitatea cheltuielilor indirecte si repartizarea acestora.............................71
3.4 Calculatia costului pe produs si decontarea acestora..............86

Concluzii..................................................88

Bibliografie...........................................97

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contabilitatea de gestiune la sc si studiu de caz la SC Caloni S.A". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.