Contabilitatea decontarii taxei pe valoarea adaugata

Trimisa la data: 2009-05-02
Materia: Contabilitate
Pagini: 116
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Simona_I
Lucrare de licenta despre Contabilitatea decontarii taxei pe valoarea adaugata
Exigibilitatea taxei pe valoarea adaugata este dreptul organului fiscal de a pretinde platitorului de taxa pe valoarea adaugata, la o anumita data, plata taxei datorate bugetului de stat. Desi, in cele mai multe cazuri, exigibilitatea se suprapune cu faptul generator, sunt si situatii cand exigibilitatea poate fi anticipata sau ulterioara faptului generator. Astfel, pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii, care se efectueaza continuu (energie electrica, termica, gaze naturale, apa, servicii telefonice si altele similare), precum si pentru cele la care se incaseaza, de regula, avansuri, exigibilitatea intervine la data stabilirii debitului beneficiarului pe baza de factura fiscala sau alt document legal.

Exigibilitatea taxei pe valoarea adaugata este anticipata faptului generator si intervine:la data la care este emisa factura fiscala, inaintea efectuarii livrarii bunurilor sau prestarii serviciilor;
la data incasarii avansului, in cazul in care se incaseaza avansuri inaintea livrarii de bunuri sau a prestarii serviciilor, cu exceptia avansurilor incasate pentru plata importurilor si a drepturilor vamale stabilite si orice avansuri incasate pentru operatiuni scutite de taxa pe valoarea adaugata sau care nu sunt in sfera de aplicare a taxei.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contabilitatea decontarii taxei pe valoarea adaugata

Cuprins

Introducere.............................................4

Capitolul I. Delimitari si fundamentari teoretice privind taxa pe valoarea adaugata............................................5
I.1. Fundamentarea teoretica a taxei pe valoare adaugata...........................................5
I.2. Delimitari legislative privind TVA...........................................13

Capitolul II. Contabilizarea taxei pe valoarea adaugata. Tratamente de baza..........................................46
II.1. Mecanismul taxei pe valoarea adaugata..............................................46
II.2. Prezentarea intreprinderii luate in studiu............................................49
II.3. Documente si registre de contabilitate privind TVA...................................................73
II.4. Tipuri de operatii TVA si contabilizarea lor..................................................78
II.5. Decontarea TVA. Intocmirea Decontului TVA. Regularizarea privind TVA........................................90

Capitolul III. Informatia financiara si de raportare privind
taxa pe valoarea adaugata.......................................97
III.1. Informatii de bilant privind TVA. Intocmirea si prezentarea situatiilor financiare ...............................97
III.2. Analiza creantelor sau obligatiilor privind TVA............................100
III.3. Controlul fiscal al TVA....................................................102
III.4. Perfectionari si dezvoltari privind contabilizarea, analiza, raportarea si decontarea TVA.............................108

Bibliografie..............................................114

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contabilitatea decontarii taxei pe valoarea adaugata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.