Contabilitatea decontarilor cu personalul

Trimisa la data: 2010-03-30
Materia: Contabilitate
Pagini: 89
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: sabynootsa
Lucrare de licenta despre Contabilitatea decontarilor cu personalul
Relatiile dintre intrepridere si salariati se concretizeaza prin calculul si plata drepturilor salariale, a sporurilor si adaosurilor, a premiilor, a indemnizatiilor pentru concedii de odihna si a celor pentru incapacitate temporara de munca platite din fondul de salarii, a altor drepturi in bani si/sau natura datorate de unitatea patrimoniala personalului pentru munca prestata si care se suporta din fondul de salarii.

Sintetizand, putem spune ca salariul reprezinta „expresia baneasca a valorii fortei de munca”, „pretul fortei de munca” sau „ plata fortei de munca”.Legea nr.53/2003 din Codul Muncii prevede:
„Art.154 (1) Salariul reprezinta contraprestatia muncii depuse de salariat in baza contractului individual de munca.

(2) Pentru munca prestata in baza contractului individual de munca fiecare salariat are dreptul la un salariu exprimat in bani.
Art. 155 Salariul cuprinde salariul de baza, indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri.Art. 156 Salariile se platesc inaintea oricaror alte obligatii banesti ale angajatorului.”

Din punct de vedere fiscal salariul reprezinta:Pentru angajatori- o cheltuiala impusa de necesitatea desfasurarii activitatii.
Privind salariile acordate, angajatorul are urmatoarele obligatii:de a se inregistra pe cheltuieli cu salariile acordate;de a se inregistra in evidenta financiar- contabila cu salariile si respectiv alte drepturi cuvenite personalului platite;de a calcula si retine contributiile datorate de angajat statului.

Pentru angajat- un venit obtinut prin munca, acordat de angajator dupa ce s-au calculat si retinut de acesta toate obligatiile de plata datorate statului.

Salariile se stabilesc prin negocieri colective si/sau individuale intre angajator, pe de o parte si salariati, organizati in sindicate, pe de alta parte.In stabilirea salariilor se tine seama de legislatia in domeniu, plecandu-se de la un nivel minim al acestora si stabilite in functie de criterii precum pregatire, sector de activitate etc.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contabilitatea decontarilor cu personalul

Lucrare de licenta despre Contabilitatea decontarilor cu personalul
Cuprins

Cuvant introductiv..........5

Capitolul I Contabilitatea decontarilor cu personalul – notiuni de baza ......................7
1.1 Salarii – consideratii generale.....................7
1.2 Determinarea venitului brut.........................9
1.3 Impunerea veniturilor de natura
salariilor...................15
1.4 Determinarea venitului net...........................19
1.5 Contributii obligatorii..............................18
1.6 Documente justificative..............................23
1.7 functiunea conturilor utilizate pentru reflectarea decontarilor cu personalul......................25
1.8 Functiunea conturilor utilizate pentru reflectarea contributiilor obligatorii............................29

Capitolul II Contabilitatea decontarilor cu personalul – de la teorie la practica........................33
2.1 Istoricul si descrierea s.n.t.g.n „Transgaz” S.A..................33
2.2 Salarizarea in cadrul S.N.T.G.N „Transgaz” S.A....................37
2.3 Contabilitatea decontarilor cu personalul in cadrul S.N.T.G.N „Transgaz” S.A.- studiu de caz.......................41

Capitolul III Diagnosticul resurselor umane...........................57
3.1 Dinamica efectivului de personal pe total si categorii............57
3.2 Analiza circulatiei, fluctuatiei si stabilitatii
fortei de munca..............................59
3.3 Analiza utilizarii timpului de munca.........................61
3.4 Analiza productivitatii muncii...............................63
3.5 Modificarea productiei prin influenta numarului de salariati si a productivitatii muncii la S.N.T.G.N „Transgaz” S.A .............65

Concluzii si sugestii.................69

Anexe..................................73

Bibliografie...........................87

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contabilitatea decontarilor cu personalul". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.