Contabilitatea decontarilor cu personalul in cadrul unei instituii publice

Trimisa la data: 2012-01-18
Materia: Contabilitate
Pagini: 86
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: gsamelia
Lucrare de licenta despre Contabilitatea decontarilor cu personalul in cadrul unei instituii publice
Participarea salariatilor la rezultatele intreprinderii este o formula suplimentara care stimuleaza intreg personalul, mareste atasamentul fata de intreprindere si preocuparea perfectionarea activitatii. Se poate calcula si aloca un fond pentru suplimentarea salariilor in functie de beneficiul obtinut, de crestere a productivitatii muncii si de crestere a capitalului prin surse proprii. Se pot distribui, de asemenea, un numar de actiuni ale intreprinderii cu titlu gratuit salariatilor.

Suma de bani pe care o dedica lunar salariatul este salariul net. Suma de bani care i se cuvine lunar dupa munca prestata si calculata conform sistemului de salarizare si formelor aplicate este salariul brut, mai mare decat cel net cu valoarea impozitului pe salariu si altor retineri efectuate conform legii. Intreprinderea, la randul ei, are de achitat o serie de contributii si taxe. Avand in vedere reglementarile actuale din Romania intreprinderea are cheltuieli salariale efective aflate in raport de circa 1,8/1 fata de salariul mediu brut. In acest mod, cheltuielile salariale ale intreprinderii devin foarte mari; ea trebuie sa analizeze cu atentie daca este oportun sa creeze un nou loc de munca.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contabilitatea decontarilor cu personalul in cadrul unei instituii publice

Lucrare de licenta despre Contabilitatea decontarilor cu personalul in cadrul unei instituii publice
Cuprins

Capitolul I. Salarizarea, munca si protectia sociala - aspecte de ordin teoretic................................3
1.1 Sistemul de salarizare............................4
1.2 Generalitati privind munca.......................12
1.3 Asigurari si protectie sociala.................15
1.4 Impozitul pe venituri de natura salariala....................27
1.5 Cadrul legal privind salarizarea............................33

Capitolul II. Prezentarea generala a Scolii X..................38
2.1 Integrarea geografica si istorica a Scolii X..................41
2.2 Obiect de activitate, organigrama...........................45
2.3 Prezentarea activitatii desfasurate........................62

Capitolul III. Studiul de caz - Contabilitatea decontarilor cu personalulla scoala x.................................75
3.1 Organizarea contabilitatii decontarilor cu personalul.........75
3.2 Calculul si inregistrarea contabila a concediilor medicale........82

Concluzii.........................83

Bibliografie...................................84

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contabilitatea decontarilor cu personalul in cadrul unei instituii publice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.