Contabilitatea imobilizarilor corporale in sistemele reprezentative

Trimisa la data: 2010-04-06 Materia: Contabilitate Pagini: 58 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Mihai_Ci
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Contabilitatea imobilizarilor corporale in sistemele reprezentative
Existenta H.G. nr. 403/2001 privind reevaluarea imobilizarilor corporale face ca reevaluarea imobilizarilor corporale sa aiba si recunoastere fiscala. In cazul in care valoarea contabila a unui activ este majorata ca urmare a unei reevaluari, aceasta majorare trebuie inregistrata direct in creditul conturilor de capital propriu sub titlul de "diferente din reevaluare". Cu toate acestea majorarea constatata din reevaluare trebuie recunoscuta ca venit in masura in care aceasta compenseaza o descrestere din reevaluarea aceluiasi activ recunoscuta anterior ca o cheltuiala.

In cazul in care valoarea contabila a unui activ este diminuata ca rezultat al unei reevaluari, aceasta diminuare trebuie recunoscuta ca o cheltuiala. Cu toate acestea, o diminuare rezultata din reevaluare trebuie scazuta direct din surplusul din reevaluare corespunzator aceluiasi activ, in limita acestuia. Avand in vedere diferentele dintre actualul sistem contabil si Standardele Internationale de Contabilitate (exclusiv IAS 29), in prima perioada de aplicare vor fi necesare ajustari determinate de modificarea politicilor contabile cu privire la imobilizarile necorporale/corporale.

Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Contabilitatea imobilizarilor corporale in sistemele reprezentative

Cuprins

Introducere............................................4

Capitolul I. Stadiul cunoasterii in domeniu. Sinteza din literatura de specialitate....................................6
1. Aria de definitie si aplicabilitate a temei. Definitii si concepte cheie............................................6
2. Referentialul contabil. Standarde si reglementari contabile in domeniu.......................................9
3. Recunoasterea si evaluarea elementelor, tranzactiilor si evenimentelor. Principiile si regulile evaluarii.......................23
4. Tratamentele si practicile contabile specifice......................35

Capitolul II. Studiu de caz...................................38
1. Prezentarea firmei.......................................38
2. Analiza firmei..........................................40

Capitolul III. Proiectarea sistemului informatic.....................45
1. Descrierea unui sistem informatic..................................45
2. Modelarea conceptuala a datelor.................................48
3. Modelarea logica a datelor................................51
4. Concluzii privind sistemul informatic de la societate.........................53

Bibliografie...........................................57
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contabilitatea imobilizarilor corporale in sistemele reprezentative". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.