Contabilitatea imobilizarilor corporale in sistemele reprezentative

Trimisa la data: 2010-04-06
Materia: Contabilitate
Pagini: 58
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihai_Ci
Lucrare de licenta despre Contabilitatea imobilizarilor corporale in sistemele reprezentative
Existenta H.G. nr. 403/2001 privind reevaluarea imobilizarilor corporale face ca reevaluarea imobilizarilor corporale sa aiba si recunoastere fiscala. In cazul in care valoarea contabila a unui activ este majorata ca urmare a unei reevaluari, aceasta majorare trebuie inregistrata direct in creditul conturilor de capital propriu sub titlul de "diferente din reevaluare". Cu toate acestea majorarea constatata din reevaluare trebuie recunoscuta ca venit in masura in care aceasta compenseaza o descrestere din reevaluarea aceluiasi activ recunoscuta anterior ca o cheltuiala.

In cazul in care valoarea contabila a unui activ este diminuata ca rezultat al unei reevaluari, aceasta diminuare trebuie recunoscuta ca o cheltuiala. Cu toate acestea, o diminuare rezultata din reevaluare trebuie scazuta direct din surplusul din reevaluare corespunzator aceluiasi activ, in limita acestuia. Avand in vedere diferentele dintre actualul sistem contabil si Standardele Internationale de Contabilitate (exclusiv IAS 29), in prima perioada de aplicare vor fi necesare ajustari determinate de modificarea politicilor contabile cu privire la imobilizarile necorporale/corporale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contabilitatea imobilizarilor corporale in sistemele reprezentative

Cuprins

Introducere............................................4

Capitolul I. Stadiul cunoasterii in domeniu. Sinteza din literatura de specialitate....................................6
1. Aria de definitie si aplicabilitate a temei. Definitii si concepte cheie............................................6
2. Referentialul contabil. Standarde si reglementari contabile in domeniu.......................................9
3. Recunoasterea si evaluarea elementelor, tranzactiilor si evenimentelor. Principiile si regulile evaluarii.......................23
4. Tratamentele si practicile contabile specifice......................35

Capitolul II. Studiu de caz...................................38
1. Prezentarea firmei.......................................38
2. Analiza firmei..........................................40

Capitolul III. Proiectarea sistemului informatic.....................45
1. Descrierea unui sistem informatic..................................45
2. Modelarea conceptuala a datelor.................................48
3. Modelarea logica a datelor................................51
4. Concluzii privind sistemul informatic de la societate.........................53

Bibliografie...........................................57

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contabilitatea imobilizarilor corporale in sistemele reprezentative". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.