Contabilitatea imobilizarilor si a mijloacelor fixe

Trimisa la data: 2009-03-28 Materia: Contabilitate Pagini: 61 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Olivia_F
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Contabilitatea imobilizarilor si a mijloacelor fixe
Organizarea contabilitatii imobilizarilor corporale necesita utilizarea in plus a conturilor corespunzatoare de amortizari, precum si a celor de provizioane pentru deprecierea imobilizarilor si anume: 281 "Amortizari privind imobilizarile corporale", care are subconturi corespunzatoare contului 211 "Terenuri" (2810 "Amortizarea terenurilor"), precum si celor 6 conturi sintetice de gradul II existente in cadrul contului 212 "Mijloace fixeA" (2811 "Amortizarea constructiilor", 2812 "Amortizarea echipamentelor tehnologice (masinilor, utilajelor si instalatiilor de lucru)".

"Amortizarea aparatelor si instalatiilor de masura, control si reglare", 2814 "Amortizarea mijloacelor de transport" 2815 "Amortizarea animalelor si plantatiilor", 2816 "Amortizarea mobilierului, aparaturii birotice, echipamentelor de protectie a valorilor umane si materiale si altor active corporale"), precum si 291 "Provizioane pentru deprecierea imobilizarilor corporale". Toate aceste conturi au functia contabila de pasiv si functioneaza dupa regulile generale privind conturile din aceeasi categorie. Soldurile finale creditoare pe care le pot avea la incheierea exercitiului sau in alte situatii se deduc din soldurile finale debitoare aferente conturilor de imobilizari corporale corespondente in vederea determinarii valorilor contabile nete ce se inscriu in bilant.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Contabilitatea imobilizarilor si a mijloacelor fixe

Cuprins

Capitolul I. Organizarea si conducerea contabilitatii....................................................4
I.1 Registrele de contabilitate......................................4
I.2 Situatii financiare anuale...................................5

Capitolul II. Contabilitatea imobilizarilor........................6
II.1 Definirea si strctura imobilizarilor.........................6
II.2 Evaluarea imobilizarilor....................................7

Capitolul III. Organizarea generala a contabilitatii imobilizarilor corporale..........................................11

Capitolul IV. Contabilitatea mijloacelor fixe.........................13
IV.1 Contabilitatea operatiilor privind iesirea mijloacelor fixe....................................................17
IV.2 Contbilitatea vanzarii mijloacelor fixe cu plata in rate..........................................27
IV.3 Contabilitatea imobilizarilor in curs...........................31
IV.4 Amortizarea imobilizarilor.................................37
IV.5 Contabilitatea amortizarii imobilizarilor.....................49

Capitolul V. Prezentarea firmei analizate...........................52
V.1. Societatea nationala de transport feroviar de marfa - CFR Marfa SA...............................................54
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contabilitatea imobilizarilor si a mijloacelor fixe". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.