Contabilitatea institutiilor publice

Trimisa la data: 2010-11-15
Materia: Drept
Pagini: 184
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Iustina_Og
Lucrare de licenta despre Contabilitatea institutiilor publice
Institutiile publice, consiliile locale si consiliile judetene aplica prevederile Hotararii Guvernului nr. 1031/1999 pentru aprobarea Normelor metodologice privind inregistrarea in contabilitate a bunurilor care alcatuiesc domeniul public al statului si unitatilor administrativ-teritoriale, dupa atestarea apartenentei bunurilor respective, prin Hotararea Guvernului, la domeniul public al statului si unitatilor administrativ - teritoriale.Pentru desfasurarea normala a activitatii, unitatile lucrative isi procura elementele patrimoniale de care au nevoie, din diverse surse, proprii (interne) sau imprumutate (externe) de la bugetul statului si unitatile bancare.Aspectul economii este determinat de aspectul juridic al patrimoniului.

Obligatiile in legatura cu folosirea patrimoniului si a rezultatelor economice, acolo unde se inregistreaza asemenea rezultate sunt exprimate in relatia cu bugetul statului.Sub aspect economic, patrimonial institutiilor publice ca obiect de studiu al contabilitatii cuprinde: imobilizarile. stocurile, mijloacele financiare, decontarile cu tertii.cheltuielile si veniturile, fondurile si rezultatele financiare, etc. adica acele elemente patrimoniale inregistrate in contabilitate sub aspectul componentei materiale si destinatiei lor in procesele economice, care se numesc mijloace economice si sub aspectul sursei de provenienta, modului de dobandire si formare, care se numesc fonduri sau surse.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contabilitatea institutiilor publice

Lucrare de licenta despre Contabilitatea institutiilor publice
Cuprins

Capitolul I. Ssistemul bugetar - mijloc de constituire si utilizare a fondurilor publice in Romania.................................3

Capitolul II. Contabilitatea capitalurilor institutiilor publice..................................................61

Capitolul III. Contabilitatea activelor fixe detinute de institutiile publice........................................................80

Capitolul IV. Contabilitatea stocurilor.............................104

Capitolul V. Contabilitatea relatiilor cu tertii......................113

Capitolul VI. Contabilitatea trezoreriei institutiilor publice................................150

Capitolul VII. Contabilitatea cheltuielilor si veniturilor institutiilor publice.....................................156

Capitolul VIII. Raportarile contabile in institutiile publice...............................................166

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contabilitatea institutiilor publice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.