Contabilitatea marfurilor si a stocurilor in comertul cu ridicata

Trimisa la data: 2011-07-16 Materia: Contabilitate Pagini: 69 Comentarii: 2 (citeste) Autor: manuela.laszlo
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Contabilitatea marfurilor si a stocurilor in comertul cu ridicata
Aparitia productiei mecanizate in urma Revolutiei Industriale a marit dimensiunea si complexitatea proceselor de productie, angajand mai multi oameni si a necesitat sume mai mari de capital pentru finantare. Istorici contabili sugereaza ca cresterea numarului de societati cu raspundere limitata care a condus la separarea dintre proprietate si control a cauzat "indepartarea atentiei de la determinarea costurilor catre exercitarea controlului de catre proprietarii absenti asupra managerilor sai" .

Predecesorul contabilitatii de gestiune, "contabilitatea de cost", se ocupa cu determinarea costului unui obiect, fie ca era un produs, o activitate, sau o subdiviziune a organizatiei sau un segment de piata. Prima carte de contabilitate a costurilor este considerata a fi cea scrisa de Garcke and Fell, Factoy Accounts, publicata in 1897. Istoricii au argumentat ca noile structuri corporatiste, care s-au dezvoltat in secolul XX - organizatiile multi-departamentale, conglomerate si multinationalele - au impus pretentii noi asupra contabilitatii. Aceste cereri includ evaluarea performantelor divizionare si bugetare. S-a sugerat de asemenea ca evolutiile in contabilitatea costurilor au fost conduse de catre cerinte guvernamentale in timpul celor doua Razboaie Mondiale. Astfel, "contabilitatea de gestiune", devine un termen utilizat numai dupa al doilea razboi mondial.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Contabilitatea marfurilor si a stocurilor in comertul cu ridicata

Lucrare de licenta despre Contabilitatea marfurilor si a stocurilor in comertul cu ridicata
Cuprins

Introducere...............5

Capitolul I Consideratii generale privind organizarea contabilitatii marfurilor.................7
1.1. Organizarea contabila-concepte si realitati..............7
1.2. Rolul organizarii contabile..............................10
1.3. Gestiunea ciclului de exploatare comerciala..............11
1.4. Notiuni generale privind marfurile - definitii si concepte.......21

Capitolul II Contabilitatea marfurilor comercializate cu ridicata - rolul si functiunea principalelor conturi...............25
2.1. Organizarea contabilitatii marfurilor cu ridicata...............25
2.2. Continutul si caracteristicile principalelor categorii de stocuri........30
2.3. Contabilitatea analitica si sintetica a stocurilor de marfuri....32
2.4. Principalele operatiuni de inregistrare a marfurilor comercializate
cu ridicata.................39
2.5. Rolul si functiunea principalelor conturi cu ajutorul carora se evidentiaza existenta marfurilor..................43

Capitolul III Studiu de caz privind comercializarea marfurilor cu ridicata de catre S.C. HANOVER DISTRIBUTION S.R.L..............48
3.1. Prezentarea generala a firmei S.C. Hanover S.R.L..........48
3.2. Structura organizatorica - structura de personal..........53
3.3. Strategii si obiective ale dezvoltarii unitatii economice......55
3.4. Sistemul contabil de gestiune - caracteristici, structura, obiective...........57
3.5. Monografia contabila a operatiilor legate de evidenta marfurilor la
S.C.Hanover Distribution S.R.L..............59

Capitolul IV Concluzii si propuneri......................64

Bibliografie.............68

Anexe....................69
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contabilitatea marfurilor si a stocurilor in comertul cu ridicata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu

ESTE OK

ULICI SILVIA | 2011-07-29 21:03:00

este o lucrare buna

jeni ion | 2012-02-10 12:11:22
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.