Contabilitatea mijloacelor banesti

Trimisa la data: 2010-02-12
Materia: Contabilitate
Pagini: 47
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dorina_D
Lucrare de licenta despre Contabilitatea mijloacelor banesti
La incasarea mijloacelor banesti se intocmesc urmatoarele documente banesti primare:Cecul din carnetul de cecuri, care este eliberat de catre banca la care este desrvita firma in baza unei cereri. In cec se indica destinatia sumei solicitate (spre exemplu, plata salariului pentru perioada respectiva) si se completeaza urmatoarele pozitii:data, semnaturile presedintelui si a contabilului sef, datele din buletinul de identitate al persoanei ce ia numerarul si stampila. Partea din dreapta cecului se detaseaza si ramine la banca, iar chitanta - in carnetul de cecuri;

Dispozitia de incasare cu chitanta, care se completeaza identic, o completeaza contabilul-sef si casierul si se certifica cu stampila.Chitanta detasata de la dispozitia de incasare este eliberata persoanei ce a platit banii, fiind o confirmare a depunerii numerarului.La iesirea mijloacelor banesti se intocmesc urmatoarele documente primare:Dispozitia de plata, care poate fi insotita de decontul de avans in cazul eliberarii mijloacelor banesti - la achitarea datoriilor fata de titulari, borderoul de plata - la achitarea datoriilor fata de salariati etc.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contabilitatea mijloacelor banesti

Cuprins


Capitolul I Mijloace banesti - caracteristica generala...........3
1.1.Caracteristica si clasificarea mijloacelor banesti........3
1.2.Documentele utilizate de catre casierie si pentru alte decontari....5

Capitolul II Contabilitatea mijloacelor banesti..........8
2.1. Contabilitatea mijloacelor banesti din casierie .......8
2.2. Evidenta mijloacelor banesti din contul de decontare.......15
2.3. Ducerea contabilitatii mijloacelor banesti in contul valutar......22
2.4. Contabilitatea mijloacelor banesti in conturile speciale la banca. Documentarea si contabilitatea transferurilor banesti in expeditie si a documentelor banesti...........30

Capitolul III Raportul privind fluxul mijloacelor banesti...........35
3.1. Notiuni generale.............35
3.2. Utilizarea metodei directe la intocmirea raportului privind fluxul mijloacelor banesti......36
3.3. Metodele intocmirii raportului privind fluxul mijloacelor banesti.........41

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contabilitatea mijloacelor banesti". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.