Contabilitatea mijloacelor fixe intr-o intreprindere

Trimisa la data: 2010-09-01
Materia: Contabilitate
Pagini: 96
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cristina_He
Lucrare de licenta despre Contabilitatea mijloacelor fixe intr-o intreprindere
In cazul imobilizarilor corporale, durata limitativa stabilita prin lege , in cazul imobilizarilor necorporale, volumul activltatii obtinute si rata dobanzii ; regimurile de amortizare (liniar, degresiv si accelerat); gradul de deductibilitate fiscala. Potrivit surselor de drept contabil din Romania constituie obiect al amortizarii toate imobilizarile corporale si necorporale, cu exceptiile: lacurile, baltile, iazurile care nu sunt rezultatul unor investitii, precum si terenurile inclusiv cele impadurite, cu exceptia terenurilor cu destinatie economica obtinute prin acte de vanzare - cumparare, inclusiv prin despagubiri in cazul exproprierilor.

Plantatiile tinere si plantatiile de protectie sunt scutite de calculul amortizarii pana la trecerea pe rod a plantatiilor tinere si cinci ani a plantatiilor de protectie. De asemenea, fondul comercial, de regula, nu este supus amortizarii, cu exceptia prevazuta in Regu/amentu/ de ap/icare a Legii contabilitatii: .Daca se constata o depreciere ireversibila acesta se poate amortiza' . Pentru evaluarea amortizarii se pot folosi mai multe criterii cum sunt: durata normala de functionare (utilizare) in cazul mijloacelor fixe.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contabilitatea mijloacelor fixe intr-o intreprindere

Cuprins

Capitolul I Aspecte generale...........3
1.1. Organizarea contabilitatii........9
1.2. Contabilitatea imobilizarilor necorporale..........10
1.3. Contabilitatea imobilizarilor corporale........16
1.4. Contabilitatea imobilizarilor corporale in curs de executie duratele normale de utilizare..........33
1.5. Contabilitatea imobilizarilor financiare.........35

Capitolul II Evaluarea imobilizarilor.........43
2.1. Evaluarea la intrarea in patrimoniul intreprinderii......47
2.2. Evaluarea cu ocazia inventarierii........48
2.3. Evaluarea la bilant.........49
2.4. Evaluarea la iesirea din patrimoniul........49
2.5. Reevaluarea mijloacelor fixe.............50

Capitolul III Regimuri de amortizare..........52
3.1. Contabilitatea amortizarii imobilizarilor corporale.......58
3.2. Contabilitatea amortizarii imobilizarilor necorporale.....63
3.3. Documentele care stau la baza operatiilor economice.....64

Capitolul IV operatii contabile privind amortizarea imobilizarilor....75
4.1. Inregistrarea amortizarii imobilizarilor corporale..........75
4.2. Inregistrarea amortizarii imobilizarilor necorporale........76

Capitolul V Concluzii........94

Bibliografie.........96

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contabilitatea mijloacelor fixe intr-o intreprindere". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.