Contabilitatea salariilor la S.C. Montana S.A.

Trimisa la data: 2010-05-03
Materia: Contabilitate
Pagini: 63
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: calinberindeiu
Lucrare de licenta despre Contabilitatea salariilor la S.C. Montana S.A.
Contabilitatea este mai mult decât o materie in orarul nostru de studenti, este o profesie de viitor iar atâta timp cat vor exista firme si asociatii va exista si contabilitate si implicit salariati si salarii cu toate implicatiile lor economice si sociale din 3 puncte de vedere: al angajatorului, al angajatului si al statului.

Alaturi de resursele materiale si financiare, forta de munca reprezinta un factor principal in producerea de bunuri si prestari de servicii din cadrul unitatiilor economice. In contrapartida muncii depuse, personalul angajat primeste un salariu, care se stabileste prin negacieri intre angajator si salariati, reprezentanti de sindicate.

In urma negocierilor se incheie contracte colective si individuale de munca, prin care personalul se obliga sa efectueze activitatile prevazute in contract, iar angajatorul se obliga sa-l remunereze pentru munca prestata.

Atât unitatile care au salariati cu contract de munca, cât si angajatii respectivi trebuie sa suporte anumite cheltuieli privind personalul, asigurarile si protectia sociala.

Asadar decontarile cu personalul apar in cadrul raporturilor de munca ale angajatilor,ele fiind in stransa corelatie pentru ca exprima pe de-o parte salarii datorate de unitate angajatilor sai pentru munca prestata,iar pe de alta parte contributia unitatilor si angajatilor datorate Bugetului Asigurarilor Sociale.

Astfel, in activitatea unei intreprinderi este nevoie, pe lânga un management puternic si riguros al costurilor de productie, si de spiritul de initiativa al angajatilor. Motivarea acestora din urma este tot mai dificila. Fiecare isi doreste salarii nete cât mai mari.

In ciuda reducerilor impozitului pe venitul persoanelor fizice si a anumitor cotizatii sociale, prelevarile obligatorii fac ca fiecare salariat sa coste de fapt aproape dublul salariului sau net.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contabilitatea salariilor la S.C. Montana S.A.

Lucrare de licenta despre Contabilitatea salariilor la S.C. Montana S.A.
Cuprins

Introducere....................................3

Capitolul I Prezentarea generala a S.C. Montana S.A. Campenii..........6
1.1. Scurt istoric.............................6
1.2. Scopul si obiectivul de activitate al unitatii....................8
1.3. Principalii furnizori si beneficiari interni si externi ai societatii................9
1.4. Organigrama...............................11
1.5. Structura personalului....................13
1.6. Structura organizatorica si de productie.........................14
1.7. Organizarea serviciului contabilitate............................16

Capitolul II Aspecte teoretice privind salariile......................20
2.1. Definirea salariului.....................20
2.2. Reglementari juridice privind salarizarea........................23
2.3. Asigurarea cu forta de munca si unele particularitati legate de utilizarea ei..........25
2.4. Analiza utilizarii timpului de lucru.............................27
2.4.1. Analiza utilizarii timpului de lucru al personalului muncitor..27
2.4.2. Analiza asigurarii societatii cu personal......................29
2.5. Forme de salarizare..............................................29

Capitolul III Contabilitatea decontarilor cu personalul la "Montana" SA Câmpeni...........................33
3.1 Documente privind prezenta la lucru a personalului, a muncii prestate si a calculului drepturilor salariale.......................33
3.2. Sistemul de conturi utilizat pentru calculul si decontarea drepturilor salariale S.C. “Montana” S.A. Câmpeni...................35
3.3. Calculul, înregistrarea si decontarea drepturilor de personal....37
3.4 Determinarea si contabilitatea obligatiilor patronale.............43
3.5 Obligatiile fiscale si sociale ale salariatilor pentru munca prestata........................45
3.6 Contabilitatea cheltuielilor privind concediile de odihna ale personalului si a altor drepturi si obligatii ale acestora............48

Concluzii.......................60

Bibliografie....................62

Anexe...........................63

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contabilitatea salariilor la S.C. Montana S.A. ". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.