Contabilitatea si gestiunea stocurilor in cadrul sistemului informational

Trimisa la data: 2010-07-03
Materia: Contabilitate
Pagini: 109
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Robert_Io
Lucrare de licenta despre Contabilitatea si gestiunea stocurilor in cadrul sistemului informational
Valoarea actuala a stocului se obtine prin scaderea provizionului* din valoarea de intrare, valoare la care are loc evaluarea in bilant.
Alaturi de imaginea fidela, fiscalitatea si rentabilitatea sunt factori care conditioneaza adoptarea metodei de evaluare a stocurilor la iesire, deoarece evaluarea cantitatii de stocuri la sfarsitul perioadei este cheia care conduce la supra sau subevaluarea profitului, iar pentru aceasta baza incadrarea sau neincadrarea in principiul prudentei.
Orice supraevaluare a bunurilor ramase in stoc la sfarsitul perioadei conduce la cresterea rezultatului, care la randul sau formeaza obiectul impozitarii si distribuirii de dividende.

In mod indirect este afectata mentinerea integritatii capitalului social. In consecinta, pentru ca unitatea sa se inscrie in principiul prudentei, concomitent cu rezolvarea raporturilor cu fiscalitatea se recomanda metoda costului mediu ponderat (CMP) si metoda epuizarii stocurilor varianta primul intrat- primul iesit (FIFO). In concluzie, indiferent de metoda de contabilitate adoptata pentru evidenta stocurilor, in practica contabila evaluarea stocurilor reprezinta o problema a carei rezolvare depinde de complexitatea structurii sortimentale, fiscalitate si rentabilitate.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contabilitatea si gestiunea stocurilor in cadrul sistemului informational

Cuprins

Capitolul I. Studiul cunoasterii in domeniu. Sinteza din literatura de specialitate....................................4
1. Prezentarea unitatii studiate: regimul juridic, profilul si activitatea intreprinderii "SC ANA 25 IMPEX SRL"...................4
2. Definitii si delimitari privind stocurile. Recunoasterea stocurilor................................5
3. Evaluarea stocurilor. Costul stocului si valoarea realizabila.......................................9
4. Sisteme de conturi privind stocurile. Continut si functie........................................18
5. Tratamente si practici contabile specifice........................22
6. Contabilitatea de inchidere privind stocurile (lucrarile de inchidere a exercitiului in cazul stocurilor).........................30

Capitolul II. Proiect privind perfectionarea contabilitatii prin aaplicarea stnadardului international de contabilitate nr 2 "Stocurile"..................................................34
1. Obiectivul Standardului International de Contabilitate nr.2 "Stocurile".............................................34
2. Aria de aplicabilitate.....................................39
3. Definitii........................................43
4. Evaluarea stocurilor........................................50
5. Recunoasterea stocurilor drept cheltuiala........................54
6. Prezentarea informatiilor....................................59

Capitolul III. Anexe.............................................61

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contabilitatea si gestiunea stocurilor in cadrul sistemului informational". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.