Contabilitatea si rentabilitatea in cadrul unei societati

Trimisa la data: 2010-08-21 Materia: Contabilitate Pagini: 116 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Nistor_F
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Contabilitatea si rentabilitatea in cadrul unei societati
Personalul angajat si grupurile lor reprezentative sunt interesati de informatii privind stabilitatea si profitabilitatea intreprinderii, precum si de capacitatea de a oferi remuneratii, pensii si alte avantaje, precum si oportunitati profesionale. Creditorii financiari sunt interesati de informatii care sa le permita sa determine daca imprumuturile acordate si dobanzile vor fi rambursate la scadenta.
Furnizorii si alti creditori comerciali sunt interesati de informatii care sa le permita sa determine daca sumele care le sunt datorate vor fi platite la scadenta.

Clientii sunt interesati de informatii despre continuitatea activitatii intreprinderii in special atunci cand au o colaborare pe termen lung cu intreprinderea respectiva sau sunt dependenti de ea.
Guvernul si institutiile sale sunt interesate de alocarea resurselor si, implicit de activitatea intreprinderii, pentru a determina politica fiscala si baza de calcul a venitului national si a altor indicatori statistici similari. Publicul este influentat de intreprinderi in diverse moduri. Situatiile financiare pot ajuta publicul prin oferirea de informatii despre evolutia recenta si tendintele legate de prosperitatea intreprinderii si a sferei de activitate a acesteia.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Contabilitatea si rentabilitatea in cadrul unei societati

Cuprins

Capitolul I. Abordari conceptuale si contabile privind rentabilitatea..................................4
I.1. Conceptul de rentabilitate si suportul ei informational....................................4
I.2. Informatia contabila - suport pentru determinarea corecta a rentabilitatii intreprinderii.................................7
I.3. Contul de profit si pierdere - sursa de informatii pentru determinarea rezultatelor intreprinderii............................10
I.4. Abordari internationale privind contul de profit si pierdere................................18
I.5. Sistemul de indicatori utilizati in analiza rentabilitatii intreprinderii.......................................21

Capitolul II. Prezentarea generala a societatii S.C. Koyo Romania Alexandria S.A..................................24
II.1. Caracterizarea generala a S.C. Koyo Romania Alexandria S.A............................................24
II.2. Organigrama S.C. Koyo Romania S.A. Alexandria................32
II.3. Prezentarea situatiei economico-financiare a S.C.Koyo Romania S.A. Alexandria...................................32

Capitolul III. Analiza rezultatului intreprinderii...................48
III.1. Analiza rezultatului net al intreprinderii...................48
III.2. Soldurile intermediare de gestiune.......................54
III.3. Analiza rezultatului aferent cifrei de afaceri..............68

Capitolul IV. Analiza rentabilitatii pe baza ratelor.................71
IV.1. Rata rentabilitatii comerciale...............................71
IV.2. Rata rentabilitatii financiare...........................75
IV.3. Rata rentabilitatii resurselor consumate......................78
IV.4. Rata rentabilitatii economice...........................81

Capitolul V. Analiza rentabilitatii pe baza pragului de rentabilitate....................................86

Capitolul VI. Strategii si obiective de imbunatatire a activitatii S.C. "Koyo Romania" Alexandria S.A..................................89

Capitolul VII. Aplicatie informatica privind rentabilitatea S.C. Koyo Romania S.A. Alexandria......................................97

Bibliografie............................................115
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contabilitatea si rentabilitatea in cadrul unei societati". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.