Contabilitatea stocurilor

Trimisa la data: 2010-07-31
Materia: Contabilitate
Pagini: 35
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandru_H
Lucrare de licenta despre Contabilitatea stocurilor
Stocurile si productia in curs de executie,reprezinta ansamblul bunurilor si ser-viciilor in cadrul patrimoniului,avand drept destinatia consumului la prima utilizare, vanzarea in aceeasi stare sau dupa prelucrare, precum si productia in curs de executie aflata intr-o anumita treapta a procesului tehnologic sub forma productiei neterminate Stocurile reprezinta o buna parte din activele circulante. Notiunea de stoc, in inteles contabil, exprima atat dimensiunea bunului (existen-tele la un moment dat),cat si miscarile (intrarile si iesirile) intervenite in legatura cu bunul respectiv,miscarile se desfasoara in mod continuu,iar durata se inscrie,de regu-la,la nivelul unui an.

De interes,pentru contabilitate,este,in primul rand,evaluarea stocurilor,ca urmare a faptului ca atat intrarile (aprovizionarile) cat si iesirile (consumurile sau vanzarile) de stocuri se fac la preturi diferite pentru acelasi produs,in raport cu lotul din care apartine. In cazul unei materii prime,de exemplu,cauciucul brut,in cursul unei luni pot fi mai multe aprovizionari; ca urmare a "mobilitatii" preturilor,este de presupus ca pre-tul fiecarui lot aprovizionat este diferit. In aceeasi perioada,pentru realizarea produc-tiei se va da in consum cauciuc brut,din existentul aflat in magazie,de mai multe ori.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contabilitatea stocurilor

Cuprins

Capitolul I. Scurt istoric al societatii MECANICA FINA.............................................3

Capitolul II. Delimitari privind stocurile...........................6
Evaluarea stocurilor..................................11
Metode de contabilitate a stocurilor...................................14
Evidenta contabila a stocurilor...................................16
Documente.......................................22
Metode privind evidenta analitica a stocurilor.......................23

Capitolul III. Monografie contabila...................................28

Capitolul IV. Bibliografie.............................................35

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contabilitatea stocurilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.