Contabilitatea stocurilor de materii prime si materiale

Trimisa la data: 2010-08-14
Materia: Contabilitate
Pagini: 40
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Florin_T
Lucrare de licenta despre Contabilitatea stocurilor de materii prime si materiale
1. Stocuri de materii prime sunt bunuri care participa direct la fabricarea produselor, regasindu-se integral sau partial, in stare initiala sau in stare transformata, in produsul obtinut.

2. Stocurile de materiale consumabile sunt bunuri care participa sau ajuta la procesul de fabricatie sau de exploatare fara a se regasi, de regula, in produsul realizat.Principalele categorii de materiale consumabile sunt: materialele auxiliare, combustibilii, materialele pentru ambalat, piesele de schimb, semintele si materialele de plantat, furajele etc.
3. Stocurile de materiale de natura obiectelor de inventar sunt reprezentate de bunuri care nu indeplinesc cumulativ conditiile pentru a fi incluse in categoria imobilizarilor corporale, adica, fie au durata de utilizare mai mica de un an, fie au valoarea de intrare mai mica decat limita legala.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contabilitatea stocurilor de materii prime si materiale

Cuprins

Motto............3

Contabilitatea stocurilor.Notiuni generale.........4
Contabilitatea analitica a stocurilor........6
Contabilitatea sintetica a stocurilor...........8
Documente primare utilizate pentru evidenta stocurilor......10
Evaluarea stocurilor la intrarea in patrimoniu...........12
Contabilitatea materiilor prime si materialelor..........17

Studiu de caz.......28

Concluzi............35

Bibliografie........39






Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contabilitatea stocurilor de materii prime si materiale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.