Contabilitatea stocurilor materialelor consumabile si a productiei in curs de executie

Trimisa la data: 2009-04-29 Materia: Contabilitate Pagini: 64 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Rares_Be
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Contabilitatea stocurilor materialelor consumabile si a productiei in curs de executie
GESTIUNEA STOCURILOR permite unitatilor patrimoniale organizarea evidentei si contabilitatii analitice a stocurilor conform metodei operativ-contabile. Ofera mijloacele necesare initializarii si controlului stocurilor existente in fiecare gestiune. Pentru fiecare articol din stoc sunt memorate informatii calitative si cantitative. In cazul articolelor inregistrate la mai multe preturi de gestiune, evidenta se face separat, pentru fiecare pret.

GESTIUNEA STOCURILOR ofera posibilitatea lucrului pe luni calendaristice definite ca perioade in sistem. Prin mentinerea informatiilor detaliate cu privire la miscarile efectuate asupra stocurilor in lunile anterioare, se pot realiza rapoarte de analiza privind evolutia stocurilor in timp. Verificarea concordantei intre stocurile scriptice, rezultate in urma prelucrarii documentelor, si stocurile reale, existente in gestiuni, se realizeaza prin intermediul formularelor de inventar, intocmite pe baza datelor existente in sistem si a celor completate manual in momentul efectuarii controlului. GESTIUNEA STOCURILOR permite evaluarea materiilor prime si materialelor din productia neterminata.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Contabilitatea stocurilor materialelor consumabile si a productiei in curs de executie

Cuprins

Introducere...................................................4

Capitolul I. Stocurile privite ca active circulante...................6
1.1. Delimitari privind stocurile.................................6
1.2. Tipuri de stocuri.......................................8
1.3. Importanta stocurilor.....................................13
1.4. Gestionarea si dimensionarea stocurilor........................15
1.5. Evaluarea stocurilor si a productiei in curs de executie.............................................29
1.6. Inventarierea stocurilor - necesitate, rol, organizare.....................................37
1.7. Valorificarea inventarierii................................39
1.8. Metode utilizate in contabilitatea stocurilor..........................................41

Capitolul II. Contabilitatea stocurilor de materii, materiale consumabile si a productiei in curs de executie, pe exemplul S.C. Bit SRL Constanta.............................................45
2.1. Prezentarea generala a societatii S.C. BIT.SRL............................................45
2.2. Structura organizatorica a societatii........................46
2.3. Analiza principalilor indicatori economico-financiari.......................................47
2.4. Monografie contabila privind contabilitatea stocurilor de materii, materiale consumabile si productie in curs de executie, in cazul
societatii studiate.....................................51

Capitolul III. Reflectarea in bilant a activelor de natura stocurilor si legatura cu fiscalitatea...................................58

Concluzii...............................................61

Bibliografie...............................................63
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contabilitatea stocurilor materialelor consumabile si a productiei in curs de executie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.