Contabilizarea veniturilor si a cheltuielilor

Trimisa la data: 2009-08-02
Materia: Contabilitate
Pagini: 85
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Radu_Ma
Lucrare de licenta despre Contabilizarea veniturilor si a cheltuielilor
Lunar se inchid conturile de cheltuieli care concura la determinarea rezultatului financiar brut. Este cazul tuturor conturilor de cheltuieli, mai putin contul 691 "Cheltuieli cu impozitul pe profit". Dupa determinarea impozitului pe profit se stabileste profitul net realizat.
Impozitul pe profit constituie pentru unitatile patrimoniale o cheltuiala nedeductibila din punct de vedere fiscal. Aceasta se inregistreaza in contabilitate dupa determinarea profitului brut sau a profitului impozabil, la care se aplica cota de imprumut stabilita de lege (in prezent 25%). Se determina lunar cumulat la inceputul anului si este venitul bugetului de stat.

In Romania a fost adoptat sistemul contabil in dublu circuit-respectiv, sistemul contabil dualist-care delimiteaza doua circuite distincte ale contabilitatii:circuitul contabilitate financiara- ca circuit principal- si circuitul contabilitate de gestiune- ca circuit de ordin secundar.
Cele doua circuite, desi se delimiteaza structural si functional sunt:elemente ale aceluiasi cadru, care este unitatea patrimoniala. Functiile celor doua circuite ale contabilitatii se completeaza reciproc, contabilitatea financiara satisfacand cu precadere functii exterioare ale intreprinderii, in timp ce contabilitatea de gestiune satisface cerinte ale functiilor manageriale interne ale societatii.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contabilizarea veniturilor si a cheltuielilor

Lucrare de licenta despre Contabilizarea veniturilor si a cheltuielilor
Cuprins

Capitolul I. Prezentarea generala a societatii comerciale Service
Automobile Dacia S.A. Zalau......................................3

Capitolul II. Contabilitatea cheltuielilor..............................13

Capitolul III. Reflectarea in contabilitate a operatiilor privind veniturile si cheltuielile........................................58

Capitolul IV. Concluzii si propuneri...................................81

Bibliografie...............................................84

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contabilizarea veniturilor si a cheltuielilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.