Contextul de globalizare si Brandingul de natiune privite prin prisma relatiilor publice internationale

Trimisa la data: 2010-10-10
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 66
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandra_Ta
Lucrare de licenta despre Contextul de globalizare si Brandingul de natiune privite prin prisma relatiilor publice internationale
America Latina si America Centrala ne ofera un exemplu constructiv al modului in care brandul serveste promovarii intereselor regionale in ceea ce priveste turismul, exporturile si investitiile.Timp indelungat, cele doua regiuni au fost intr-o situatie dificila. Argentina lupta inca pentru a evita colapsul financiar. Mexicul si Brazilia fac eforturi sa depaseasca in aceasta perioada declinul economic. Problemele acestor tari au fost puternic influentate de evenimentele din 11 septembrie.

Pana cand economia SUA nu va reveni la normal, nu se va putea face nimic pentru a revitaliza economia din aceasta regiune. In acelasi timp, insa, America Latina si America Centrala trebuie la randul lor sa actioneze impreuna.In acest moment, se pare ca guvernele acestor tari nu dezvolta programe comune de creare a brandului, pentru a-si repozitiona natiunile in economia mondiala. Cresterea exporturilor, a investitiilor si dezvoltarea activitatilor de turism in Mexic si Brazilia au facut ca profilul acestor tari sa capete o tenta pozitiva.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contextul de globalizare si Brandingul de natiune privite prin prisma relatiilor publice internationale

Lucrare de licenta despre Contextul de globalizare si Brandingul de natiune privite prin prisma relatiilor publice internationale
Cuprins

Argument..........4

Capitolul I
Imagine si identitate in contextul globalizarii..........8
Imagine, moda, opinie publica, atitudine in contextul globalizarii.....8
Globalizare vs. omogenizare ..............9
Identitatea nationala si managementul identitatii ...........12

Capitolul al II-lea
Brand si brand de natiune........16
Brandul de natiune - aspecte generale ..............18
Tipuri de public pentru brandul de natiune ..........18
Trasaturi caracteristice ale brandingului de natiune din perspectiva procesului de relatii publice internationale.........20
Tehnici si metode de creare a brandului de natiune........21
Dificultati si bariere in construirea brandingului de natiune........24
Rolul brandului de natiune - necesitate sau lipsa de patriotism......27
Activitati specifice de relatii publice internationale, in contextul globalizarii..........30
Evaluarea.............36

Capitolul al III-lea
Modele de branding de natiune............40
Europa............42
Modelul spaniol...............42
Modelul belgian...............42
Modelul tarilor baltice: Estonia si Letonia..............43
Modelul polonez .............44
Modelul britanic.............45
Modelul german............45
Modelul turcesc ..........46
Modelul grecesc ..........46

Asia.............47
Modelul malaiezian............47
Modelul thailandez............ 47
Modelul singaporez ...........47

America de Sud..........48
Modelul brazilian .........48
Modelul mexican .........49
Modelul costarican.......50

Modelul USA..........50

Lista termenilor-cheie.........53

Concluzii...........54

Anexa..........56

Bibliografie...............64

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contextul de globalizare si Brandingul de natiune privite prin prisma relatiilor publice internationale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.