Continutul raportului juridic

Trimisa la data: 2010-07-17
Materia: Drept
Pagini: 58
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Corina_Z
Lucrare de licenta despre Continutul raportului juridic
Oamenii intra in raporturi juridice pentru ca urmaresc realizarea unor scopuri personale (satisfacerea unor interese, materiale sau de alta natura) sau a unor obligatii impuse de dispozitia normelor juridice. Uneori ei sunt determinati sa intre in asemenea raporturi ca rezultat al producerii unor fapte exterioare independente de vointa lor.
Nasterea unui raport juridic este precedata de existenta unor premise pe baza carora el se structureaza.

Exista un raport de determinare intre acestea si raportul de drept. Acesta din urma este o consecinta a relatiilor dintre premise. In literatura de specialitate nu exista un punct de vedere unitar cu privire la terminologia si numarul acestor premise. Acestea se considera a fi in numar de trei: normele juridice, subiectele raportului juridic, faptele juridice sau sunt numite conditii ale nasterii raportului juridic.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Continutul raportului juridic

Cuprins


Capitolul I Raportul juridic - consideratii introductive..........3
Sectiunea 1 Norma si faptele juridice ..........6
Sectiunea 2 Subiectele raportului juridic.........12

Capitolul II Continutul raportului juridic..........25
Sectiunea 1 Drepturile subiective...........25
Sectiunea 2 Abuzul de drept.........43

Capitolul III Obligatia juridica.......46
Sectiunea 1.Obligatia juridica corelativa .........46
Sectiunea 2 Conceptul de obiect al raportului juridic.......52

Concluzii..........57

Bibliografie........58

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Continutul raportului juridic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.