Continutul si rolul controlului fiscal

Trimisa la data: 2009-10-28
Materia: Administratie Publica
Pagini: 35
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: adrian.apostol
Lucrare de licenta despre Continutul si rolul controlului fiscal
,,Trei lucruri sunt sigure in viata:moartea,impozitele si eforturile neprecupetite ale oamenilor de a scapa de ambele”.Asa afirma Keppler in anul 1989,luand in calcul adversiunea naturala a individului in particular si a organizatiilor in general, motto mai mult decat adevarat si in zilele noastre.

Multitudinea neobisnuit de mare atat a obligatiilor cat si a legilor prin care acestea sunt reglementate, reprezinta un alt factor ce a apasat pe umerii contribuabililor, fapt pentru care din toate timpurile,acesta a stimulat ingeniozitatea si inventivitatea platitorilor in practicile si procedeele de eludare a legilor fiscale.

Evaziunea fiscala a fost intotdeauna activa si ingenioasa, pentru motivul ca fiscul lovind contribuabilii in averea lor, ii atinge in cel mai sensibil interes,interesul financiar.

Evaziunea fiscala, ca fenomen antieconomic si antisocial,este dificil daca nu chiar imposibil de cuprins in toata dimensiunea sa.Nu se pot descoperi toate faptele care reprezinta ,,evaziunea fiscala reala”,fara ca sistemul pus in practica pentru aceasta sa-si piarda eficienta.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Continutul si rolul controlului fiscal

Lucrare de licenta despre Continutul si rolul controlului fiscal
Cuprins

Introducere........................................3

Capitolul I Fundamente teoretice...................3
1.1.Notiunea de impozit si de control fiscal.......3
1.2.Notiunea de evaziune fiscala...................8
1.3.Notiunea de frauda fiscala.....................12

Capitolul II Incadrare legala si clasificare......14
2.1. Infractiuni si pedepse reglementate legal........................14
2.2.Contraventii si sanctiuni reglementate legal................15
2.3.Aspecte legate de legislatia fiscala care au creat probleme si dificultati activitatii desfasurate................16

Capitolul III Proceduri de identificare si combatere.Studii de caz..........................18
3.1.Forme de manifestare a evaziunii fiscale.........................18
3.2.Metode de combatere a evaziunii fiscala.........................19
3.3.Rezultatele controalelor efectuate in anul 2004..........20
3.4.Eficienta activitatii de control in anul 2004...........21

Concluzii si propuneri..................29

Bibliografie............................35

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Continutul si rolul controlului fiscal". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.