Contractele futures pe piata valutara

Trimisa la data: 2010-11-13
Materia: Economie
Pagini: 94
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ionela_G
Lucrare de licenta despre Contractele futures pe piata valutara
Activitatea curenta a unei burse de marfuri este asigurata de un consiliu numit de catre adunarea generala a actionarilor bursei, dintre functionarii sai, pe o perioada de 4 ani. Membrii consiliului bursei au urmatoarele atributii: sa elaboreze regulamentul de functionare si sa-l supuna aprobarii consiliului de administratie, asociatiei bursei si Comisiei operatiunilor la termen;sa stabileasca cuantumul tarifelor cuvenite bursei pentru ofertele care se negociaza, contractele care se inregistreaza, precum si cuantumul taxelor pentru accesul in localul bursei pentru persoanele care nu sunt membrii bursei sau membrii afiliati.

Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu, principala bursa pentru contracte futures pe valute din Romania, a fost infiintata in data de 14 decembrie 1994, avand 11 actionari cu 17 carti de membru. In prezent capitalul social este de 500.000 USD reprezentand aportul adus de cei 42 de actionari care detin 90 de carti de membru.BMFM Sibiu a adoptat ca model de organizare modelul american, care nu contravine cu nimic legislatiei romanesti. Astfel, calitatea de membru al BMFM Sibiu o are acea persoana fizica sau juridica care detine cel putin o carte de membru (o carte de membru reprezinta 50 de actiuni la BMFM Sibiu). Fiecare carte de membru da dreptul la un broker pe toate ringurile. Membrii afiliati ai BMFM Sibiu sunt cei care poseda temporar, prin inchiriere, cel putin o carte de membru.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contractele futures pe piata valutara

Lucrare de licenta despre Contractele futures pe piata valutara
Cuprins

Capitolul I. Piata valutara..................................3
1.1. Notiune, concept, trasaturi..............................3
1.2. Participantii pe piata valutara......................8
1.3. Operatiuni derulate pe piata valutara.....................11
1.4. Cursul valutar..........................13
1.5. Factorii care influenteaza cursul valutar.....................15

Capitolul II. Piata valutara in Romania..........................18
2.1. Piata valutara bancara...........................19
2.2. Piata caselor de schimb valutar.................27
2.3. Organizarea pietei contractelor standardizate pe valute in ....................................30
2.4. Exemple de operatiuni efectuate pe piata valutara din Romania.............................................36

Capitolul III. Contractele futures......................40
3.1. Contractele futures.......................................40
3.2. Mecanismul tranzactiilor futures.........................61
3.3. Utilizarea contractelor futures pe valute........................76

Bibliografie...............................................93

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contractele futures pe piata valutara". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.