Contractul colectiv de munca - aspecte teoretice

Trimisa la data: 2010-09-11
Materia: Drept
Pagini: 83
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gina_S
Lucrare de licenta despre Contractul colectiv de munca - aspecte teoretice
Ca realitate institutional-juridica, in Romania, contractul colectiv de munca a parcurs o evolutie sinuoasa. Aparitia sa - determinata de miscari sociale revendicative - se plaseaza la inceputul secolului XX, fara a exista in perioada respectiva o reglementare legala. Realitatea sociala, existenta lui in practica l-au impus legiuitorilor din acele vremuri: initial, pe cale indirecta, ca efect al procedurii de conciliere si arbitraj - instituita prin Legea conflictelor colective de munca din anul 1920 - si, ulterior, prin reglementare directa, respectiv Legea contractelor de munca din anul 1929 .

Dezvoltarea industriala de la sfarsitul sec. XIX aÇÜ inceputul secolului XX si, ca o consecinta, cresterea numarului salariatilor au condus la necesitatea reglementarii raporturilor dintre patroni si lucratori. Instrumentul capabil sa raspunda acestui deziderat a fost contractul colectiv de munca. Aparitia si impunerea sa sunt considerate un mare succes al miscarii muncitoresti.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul pl─âtitor de venituri ├«mputernice┼čte pe Administratorul Site-ului s─â calculeze, s─â re┼úin─â ┼či s─â vireze la bugetul de stat, ├«n numele ┼či pe seama sa, taxele, impozitele ┼či contribu┼úiile sociale datorate ├«n leg─âtur─â cu veniturile din proprietate intelectual─â realizate de utilizatorul cedent, ├«n conformitate cu dispozi┼úiile legale ├«n materie ├«n vigoare.

Lucrare de licenta despre Contractul colectiv de munca - aspecte teoretice

Lucrare de licenta despre Contractul colectiv de munca - aspecte teoretice
Cuprins

Capitolul I Consideratii generale. Introducere in problematica contractului colectiv de munca.............3

Capitolul II Negocierea contractului colectiv de munca..............22

Capitolul III Incheierea contractului colectiv de munca............35

Capitolul IV Executarea contractului colectiv de munca...........46

Capitolul V Modificarea, suspendarea si incetarea contractului colectiv de munca...............60

Capitolul VI Concluzii si propuneri de lege ferenda...........73

Bibliografie................80

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contractul colectiv de munca - aspecte teoretice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.