Contractul colectiv de munca

Trimisa la data: 2009-02-09
Materia: Drept
Pagini: 83
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Zinel_T
Lucrare de licenta despre Contractul colectiv de munca
Dezvoltarea industriala de la sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX precum si, ca o consecinta, cresterea numarului de salariati au condus la necesitatea reglementarii raporturilor dintre patroni si lucratori. Instrumentul capabil sa raspunda acestui deziderat a fost contractul colectiv de munca. Aparitia si impunerea sa sunt considerate un mare succes al miscarii muncitoresti. El a fost folosit inainte de a fi legiferat, sub forma intelegerilor dintre patroni si reprezentantii sindicatelor in urma grevelor, ca mijloc de rezolvare a conflictelor de munca. A fost numit, de aceea, un copil al grevei.

In literatura de specialitate se mentiona ca una dintre cele mai mari reforme sociale realizate in veacul al XIX-lea a fost conventia colectiva de munca, care a prezentat o considerabila importanta pentru muncitori.In tara noastra, s-a vorbit pentru prima oara de contractul colectiv de munca in anul 1909 cu ocazia prezentarii legii Orleanu, cand s-a recunoscut importanta acestui contract pentru pacea sociala.Contractul colectiv de munca a fost reglementat initial, pe cale indirecta, prin Legea conflictelor colective de munca din 1920 . Acest act normativ, se arata in expunerea de motive a Legii sindicatelor colective de munca din 1929 , "introducand procedura obligatorie a conciliatiunii si in unele cazuri arbitrajul obligatoriu, a impus pe cale legala, dar indirecta.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contractul colectiv de munca

Lucrare de licenta despre Contractul colectiv de munca
Cuprins

Capitolul I. Introducere...........4

Capitolul II. Institutia juridica a contractului colectiv de munca...........7

Capitolul III. Continutul contractelor colective de munca.........21

Capitolul IV. Metodologia incheierii contractului colectiv de munca............30

Capitolul V. Concluzii.......................51

Anexa 1 Contract colectiv de munca (la nivel de unitate).................54

Capitolul VI - Dispozitii generale...........................55

Capitolul VII - Obligatiile patronului.....................57

Capitolul VIII - Obligatiile salariatilor.................58

Capitolul IX - Incheierea,executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca............61

Capitolul X - Conditii de munca, protectia muncii si a sanatatii salariatilor..................64

Capitolul XI - Timpul de munca si timpul de odihna................67

Capitolul XII - Salarizarea.....................73

Capitolul XIII - Formarea profesionala.................75

Capitolul XIV - Disciplina in munca...................76

Capitolul XV - Dispozitii finale................79

Bibliografie consultativa.........................81

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contractul colectiv de munca". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.