Contractul comercial de transport

Trimisa la data: 2010-10-18
Materia: Drept
Pagini: 65
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marinela_E
Lucrare de licenta despre Contractul comercial de transport
Posesorul acestui inscris are calitatea de titular al drepturilor izvorate din contracul de transport si pe care le poate exercita, opunandu-le valabil carausului, spre a-l obliga sa-si indeplineasca obligatiile asumate.Astfel, calatorul este indreptatit sa pretinda efectuarea deplasarii convenite, la data si mijlocul de transport corespunzatoar, in conditii de perfecta securitate tehnica. In transportul de marfuri, calitatea de titular apartine initial expeditorului, ea trece asupra destinatarului, din momentul in care documentul de transport ii parvine, ajungand in mod justificat in posesia sa.

Optiunea depinde de felul marfii, ale carei particularitati le cunoaste cel mai bine expeditorul in functie de natura marfii, daca produsul supus mutarii este alterabil la caldura, expeditorul urmeaza sa solicite vagoane frigorifice. Pentru transportul de animale vii sunt necesare vehicule care sa le asigure integritatea fizica, dispunand printe altele de instalatii de aerisire. Daca exista neajunsuri sau defectiuni ale mijlocului de transport, este necesar ca acestea sa fie aduse la cunostinta carausului, inainte de a se incepe incarcarea marfii. Daca unitatea expeditoare a verificat mijlocul de transport pus la dispozitie de intreprinderea de transport, refuzandu-l ca necorespunzator, organizaiia de trasport isi asuma riscul expeditiei, daca trece peste acest refuz.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contractul comercial de transport

Lucrare de licenta despre Contractul comercial de transport
Cuprins

Capitolul I. Reglementarea contractului de transport.................3

Capitolul II. Contracul de transport.........................4
Sectiunea I. Natura juridica a contractului de transport...............................................4
Sectiunea II. Participantii contractului..........................8
Sectiunea III. Incheierea contractului de transport...................10

Capitolul III. Obligatiile izvorate din contractul de transport.......16
Sectiunea I. Obligatiile partilorla punctul de pornire...............16
Sectiunea II. Obligatiile partilor in cursul deplasarii marfii........21
Sectiunea III. Obligatiile partilor la destinatie................32

Capitolul IV. Regimul juridic al marfii transportate................38

Capitolul V. Raspunderea carausului...........................51

Concluzii....................................62

Bibliografie........................................64

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contractul comercial de transport". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.