Contractul comercial in domeniul dreptului privat

Trimisa la data: 2009-09-21
Materia: Comert
Pagini: 82
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Veronica_An
Lucrare de licenta despre Contractul comercial in domeniul dreptului privat
In situatiile in care la incheierea valabila a unui act juridic, legea prteinde forma autentica daca actul respectiv se incheie prin reprezentant, procura acestuia va trebui sa fie si ea data tot in forma autentica.Ratiunea acestei cerinte se impune de la sine ca atunci cand legiuitorul in scopul de a asigura ocrotirea intereselor obstesti sau chiar pe cele impotriva unui consimtamant usuratic la incheierea actelor de importanta deosebite, le cere acestora sa-l exprime in foma autentica, cu atat mai mult aceasta cerinta de forma va trebui indeplinita cand actul se incheie prin procurator.

Exemple in acest sens pot fi date: procura pentru instrainarea unei case impreuna cu terenul aferent, constituirea unei ipoteci, etc.In cazul in care mandatul nu priveste perfectarea unui contract de vanzare a unui imobil, ci doar gasirea unui cumparator si tratarea vanzarii acestuia, el trebuie incheiat in forma scrisa cu precizarea limitelor imputernicirii pentru a se putea stabili la incheierea lui responsabilitatile care revin partilor. In acest sens in practica judiciara s-a statuat ca "mandatul desi ia nastere prin simplul acord al partilor, este ingradit asupra probei, la existenta unui inscris, atunci cand actul pe care trebuie sa-l faca mandatarul este si el supus aceleaisi ingradiri (art. 1191, 1533, 1781, 1788 C. Civ)" 14.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contractul comercial in domeniul dreptului privat

Lucrare de licenta despre Contractul comercial in domeniul dreptului privat
Cuprins

Capitolul I. Institutia juridica a reprezentarii....................3
I.1 Notiunea de reprezentare..................................3
I.2 Conditiile reprezentarii..................................8
I.3 Efectele reprezentarii..............................24

Capitolul II. Mnadatul comercial...............................27
II.1 Mandatul comercial cu reprezentare............................27
II.2 Mandatul comecial fara reprezentare..............................58
II.3 Variante ala mandatului in dreptul privat.........................72

Bibliografie......................................80Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contractul comercial in domeniul dreptului privat". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.