Contractul de comert international

Trimisa la data: 2010-05-13
Materia: Drept
Pagini: 81
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marina_I
Lucrare de licenta despre Contractul de comert international
Contractele de comert international pot contine obligatii de a da (dare) cum sunt cele translative de drepturi reale sau contracte care comporta o contraprestatie: plata pretului, contractul de navlu sau plata unei chirii (leasingul).Contractele de comert international pot contine obligatii de a face (facere) cum sunt cele privind executarea de servicii sau de a nu face (non facere) cum este obligatia de a nu face concurenta.
Contractele de comert international contin obligatii de rezultat sau de diligenta prin care se stipuleaza obligatia de a facilita realizarea unei clauze contractuale "prin toate eforturile"20.

5. Clasificarea contractelor in functie de natura operatiunilor comerciale
Dupa acest criteriu, potrivit profesorului Dumitru Mazilu, avem21:
"Contractele de comert international, care au ca obiect operatiuni comerciale propriu-zise, cum sunt contractele de vanzare-cumparare internationala de marfuri si contracte de schimb"."Contracte de comert international, care au ca obiect operatiuni de cooperare economica si tehnico-stiintifica internationala". Unele din aceste contracte se deruleaza sub forma unor societati cu participare straina, ele vizand conlucrarea dintre partile contractante. Acestea sunt contracte de lunga durata (pe termen lung).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contractul de comert international

Lucrare de licenta despre Contractul de comert international
Cuprins

Capitolul I. Introducere in contractul de leasing.....................3
Sectiunea I. Aspecte generale privind contractul de leasing.................................3
Sectiunea a-II-a. Definitia leasingului............................7
Sectiunea a III a. Natura juridica a operatiunilor de leasing............................13

Capitolul II. Contractul in comertul international................17
Sectiunea I. Reguli comune tuturor contractelor din comertul international..............................................17
Sectiunea a II a. Formarea si incheierea contractului de comert international.............................................30
Sectiunea a III a. Continutul contractului de comert international...............................................36
Sectiunea a IV a. Interpretarea si efectele contractului de comert international..........................................40

Capitolul III. Contractul de leasing..................................43
Sectiunea I. Notiune , caractere juridice si clasificare............43
Sectiunea a II a. Incheierea, executarea si incetarea contractului de leasing.............................................50
Sectiunea a III a. Litigii in executarea contractului de leasing............................................73
Sectiunea a IV a. Legea aplicabila contractului de leasing........................................75

Capitolul IV. Concluzii............................................77

Bibliografie generala...........................................80

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contractul de comert international". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.