Contractul de munca - calculul si contabilitatea drepturilor salariale

Trimisa la data: 2010-06-05
Materia: Contabilitate
Pagini: 110
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihai_Pa
Lucrare de licenta despre Contractul de munca - calculul si contabilitatea drepturilor sala
Legea nu stabileste cauzele reale de suspendare, acestea ramanand intotdeauna la disponibilitatea partilor care pot hotari in mod conventional. Cu toate acestea, in cazul in care intr-o unitate se declanseaza o greva si marea majoritate a salariatilor sunt grevisti, sunt la randul lor suspendate pe tot parcursul desfasurarii grevei. O asemenea situatie poate aparea in cazul in care activitatea in unitate nu poate continua cu salariatii care nu participa la greva. Contractul colectiv de munca poate sa mai fie suspendat si in cazul in care partile cad de comun acord ca, pe parcursul unei renegocieri privind modificarea unor clauze, contractul sa fie suspendat.

In cazul in care contractul colectiv de munca se suspenda, in conformitate cu prevederile legii, aceasta situatie trebuie comunicata in termen de 5 zile organismului administrativ la care a fost depus contractul de inregistrare. Contractul individual de munca reprezinta intelegerea dintre o persoana fizica, denumita salariat, si o persoana fizica sau juridica, denumita angajator, prin care salariatul se obliga sa presteze munca prevazuta in contract, indeplinind atributiile ce si le-a asumat, in conditiile de disciplina stabilite prin lege si prin contractul colectiv de munca, in schimbul unui salariu si al altor drepturi cuvenite.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contractul de munca - calculul si contabilitatea drepturilor salariale

Cuprins

Capitolul I. Forta de munca - aspecte juridice...................4
1.1 Forta de munca - importanta, salariul nominal, salariul real..........................4
1.2 Rolul relatiilor cu personalul si structura drepturilor si datoriilor sale......................................8
1.3 Cadrul legal privind salariile, retinerile din salarii si cntributiile societatii.............................24
1.4 Venitul global si reglemenatrea lui............................29

Capitolul II. Contabilitatea salariilor............................37
2.1 Forme de salarizare, determinarea salariilor si documente specifice..........................37
2.2 Reflectarea in contabilitate a deconarilor cu personalul..................................55
2.3 IAS 19 "Costul prestatiilor implicate la pensionare" si IAS 16 "contabilizarea si publicarea informatiilor financiare care vizeaza regimul de pensionare".......................................60

Capitolul III. Contributiile angajatorului si contabilitatea acestora.......................................70
3.1. Contabilitatea contributiei la asigurarile sociale..............................70
3.2. Contabilitatea contributiei la asigurarile de somaj................................88

Capitolul IV. Caracterizarea societatii comerciale....................90
4.1. Denumirea, forma, tipul, durata, domeniul de activitate si capitalul social al societatii................................90
4.2. Prezenatea Firmei...............................91
4.3. Analiza rentabilitatii firmei............................92
4.4. activitaea societatii - evidenta contabila si bilantul contabil; calcululsi repartizarea beneficiilor..............................98

Capitolul V. Studiu de caz la SC TOY - CITY SRL.......................100
5.1. Studiu de caz referitor la persoanele care au incheiat contract de munca cu SC TOY-CITY SRL Ploiesti...............................100
5.2 .Reflectarea in contabilitate a studiului de caz................................................102

Capitolul VI. Concluzii si propuneri.............................105

Bibliografie..................................................108

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contractul de munca - calculul si contabilitatea drepturilor salariale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.