Contractul in dreptul roman - elemente caracteristice

Trimisa la data: 2010-08-03
Materia: Drept
Pagini: 58
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ciprian_Pe
Lucrare de licenta despre Contractul in dreptul roman - elemente caracteristice
Contractele formale sunt contracte de drept strict (stricti juris), ceea ce presupune ca sunt guvernate de principiul interpretarii literale, adica in solutionarea litigiilor izvorate din astfel de contracte judecatorul trebuie sa respecte numai termenii formulei, respectiv instructiunile transmise de pretor, vointa partilor fiind irelevanta.
Romanii au cunoscut urmatoarele contracte formale: nexum, contractul verbal si contractul literal.

NEXUM-ul, socotit a fi cel mai vechi contract era un contract in forma autentica intrucat se incheia in fata magistratului. Initial a fost un contract de imprumut realizat "per aes et libram" avand ca obiect o suma de bani sau lucruri care se cantareau. Ulterior a fost extins si la alte lucruri, cantarirea devenind fictiva, iar nexum-ul a ajuns un mod general de contractare a obligatiilor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contractul in dreptul roman - elemente caracteristice

Lucrare de licenta despre Contractul in dreptul roman - elemente caracteristice
Cuprins

Capitolul I Generalitati cu privire la contract si elementele sale...........3

Capitolul II Diviziunea contractelor in dreptul roman.........8

Capitolul III Nexum.............11

Capitolul IV Contractele verbis............14

Capitolul V Contractul literal (litteris)..........28

Capitolul VI Caderea in desuetudine a contractelor solemne..........54

Bibliografie...............56
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contractul in dreptul roman - elemente caracteristice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.