Contractul individual de munca ca fundament al dreptului muncii

Trimisa la data: 2010-10-22
Materia: Drept
Pagini: 98
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Tatiana_S
Lucrare de licenta despre Contractul individual de munca ca fundament al dreptului muncii
O dovada a faptului ca contractul individual de munca reprezinta o notiune de baza a dreptului muncii este si definitia legislatiei muncii (formulata in literatura de specialitate) care e formata din ansamblul normelor juridice prin care sunt reglementate relatiile ce se stabilesc in procesul incheierii, executarii, modificarii si incetarii raporturilor juridice de munca intemeiate, in principal, pe contractul individual de munca .

Dreptul muncii, ca ramura a stiintei dreptului, se ocupa de analiza raportului juridic de munca dintre angajatori si angajatii lor, parti intre care, cu unele exceptii, se incheie si un contract colectiv de munca. Clauzele acestui contract colectiv de munca, dar si normele legale trebuie respectate de contractul individual de munca. Deci sursa principala a existentei raportului juridic de munca integrat dreptului muncii o constituie incheierea si executarea contractului individual de munca. Asadar, dreptul muncii este in principal dreptul contractului de munca. Corelatia stransa dintre lege, contractul colectiv si contractul individual de munca guverneaza raportul juridic de munca al salariatilor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contractul individual de munca ca fundament al dreptului muncii

Cuprins

Capitolul I. Introducere......................................4
1.1 Consideratii generale privind munca............................4
1.2. Dreptul muncii si contractul individual de munca - element de baza al dreptului muncii. Notiuni generale. Importanta....................7

Capitolul II. Suspendarea contractului individual de munca..........................................12
2.1 Notiuni generale........................................12
2.2.Cazurile de suspendare a contractului individual de munca............................15
2.3.Procedura suspendarii............................53

Capitolul III. Modificarea contractului individual de munca.............................................54
3.1. Notiune. Cazuri..................................54
3.2. Delegarea.....................................61
3.3. Detasarea....................................65
3.4. Trecerea temporara in alta munca.............................74

Capitolul IV. Efectele suspendarii si modificarii contractlui individual de munca.........................................81
4.1. Efectele suspendarii......................................81
4.2. Efectele modificarii contractului individual de munca...................................83

Capitolul V. Jurisdictia in materia suspendarii si modificarii contractului individual de munca................................85

Concluzii................................................89

Bibliografie selectiva........................................93

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contractul individual de munca ca fundament al dreptului muncii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.