Contractul individual de munca ca fundament al dreptului muncii

Trimisa la data: 2010-10-22 Materia: Drept Pagini: 98 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Tatiana_S
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Contractul individual de munca ca fundament al dreptului muncii
O dovada a faptului ca contractul individual de munca reprezinta o notiune de baza a dreptului muncii este si definitia legislatiei muncii (formulata in literatura de specialitate) care e formata din ansamblul normelor juridice prin care sunt reglementate relatiile ce se stabilesc in procesul incheierii, executarii, modificarii si incetarii raporturilor juridice de munca intemeiate, in principal, pe contractul individual de munca .

Dreptul muncii, ca ramura a stiintei dreptului, se ocupa de analiza raportului juridic de munca dintre angajatori si angajatii lor, parti intre care, cu unele exceptii, se incheie si un contract colectiv de munca. Clauzele acestui contract colectiv de munca, dar si normele legale trebuie respectate de contractul individual de munca. Deci sursa principala a existentei raportului juridic de munca integrat dreptului muncii o constituie incheierea si executarea contractului individual de munca. Asadar, dreptul muncii este in principal dreptul contractului de munca. Corelatia stransa dintre lege, contractul colectiv si contractul individual de munca guverneaza raportul juridic de munca al salariatilor.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Contractul individual de munca ca fundament al dreptului muncii

Cuprins

Capitolul I. Introducere......................................4
1.1 Consideratii generale privind munca............................4
1.2. Dreptul muncii si contractul individual de munca - element de baza al dreptului muncii. Notiuni generale. Importanta....................7

Capitolul II. Suspendarea contractului individual de munca..........................................12
2.1 Notiuni generale........................................12
2.2.Cazurile de suspendare a contractului individual de munca............................15
2.3.Procedura suspendarii............................53

Capitolul III. Modificarea contractului individual de munca.............................................54
3.1. Notiune. Cazuri..................................54
3.2. Delegarea.....................................61
3.3. Detasarea....................................65
3.4. Trecerea temporara in alta munca.............................74

Capitolul IV. Efectele suspendarii si modificarii contractlui individual de munca.........................................81
4.1. Efectele suspendarii......................................81
4.2. Efectele modificarii contractului individual de munca...................................83

Capitolul V. Jurisdictia in materia suspendarii si modificarii contractului individual de munca................................85

Concluzii................................................89

Bibliografie selectiva........................................93
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contractul individual de munca ca fundament al dreptului muncii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.