Contraventii referitoare la regimul pescuitului

Trimisa la data: 2010-10-01
Materia: Drept
Pagini: 40
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ileana_D
Lucrare de licenta despre Contraventii referitoare la regimul pescuitului
Amenda contraventionala este sanctiunea care se aplica in caz de savarsire a contraventiilor ce se caracterizeaza printr-un grad mai mare de pericol social decat cele pentru care se aplica sanctiunea contraventionala a avertismentului.Potrivit art. 8 al.1 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, amenda contraventionala are caracter administrativ si consta intr-o suma de bani pe care contravenientul trebuie sa o plateasca.

Sumele provenite din amenzile aplicate in conformitate cu legislatia in vigoare se fac venit integral la "bugetul de stat", cu exceptia celor aplicate, potrivit legii, de catre autoritatile administratiei publice locale si amenzilor privind circulatia pe drumurile publice, care se fac venit integral la bugetele locale (art. 8 al. 3 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contraventii referitoare la regimul pescuitului

Lucrare de licenta despre Contraventii referitoare la regimul pescuitului
Cuprins

Introducere...........................3

Baza legala privind constatarea si sanctionarea contraventiilor.......3
Pescuitul in Romania.................8
Dreptul de pescuit si autorizarea pescuitului..............10
Protectia fondului piscicol..........12
Contraventii referitoare la regimul pescuitului............14
Constatarea si sanctionarea contraventiilor la regimul pescuitului....17
Mic dictionar explicativ............18
Aspecte practice privind constatarea si sanctionarea contraventiilor la regimul prescuitului..............26
Speta nr.1............26
Speta nr.2............30
Speta nr. 3...........34

Bibliografie..........40

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contraventii referitoare la regimul pescuitului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.