Contributia jocului didactic la dezvoltarea memoriei prescolarului

Trimisa la data: 2013-01-06
Materia: Psihologie
Pagini: 92
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: eugen13
Lucrare de licenta despre Contributia jocului didactic la dezvoltarea memoriei prescolarului
Jocul este una dintre activitatile prin care copilul invata sa cunoasca lumea reala.In jocurile sale, copilul reflecta viata si activitatea sociala a adultului pentru ca aceasta este ambianta in care isi duce existenta.Jocul didactic imbina intr-un mod atractiv sarcinile de lucru cu elementele de joc.Am ales aceasta tema motivand faptul ca jocul este cea mai frumoasa activitate practicata inca de la cele mai fragede varste, de orice individ, avand atat caracter ludic cat si instructiv educativ.Jocul aduce cu sine multe beneficii fizice si psihice.Are ata rol de dezvoltatare fizica , cat si de dezvoltare psihica.In lucrarea de fata am dorit sa arat importanta jocului didactic la dezvoltarea memoriei prescolarului.

Am considerat ca prin joc memoria prescolarului este antrenata si pregatita pentru viata scolara.Memoria copilului se dezvolta treptat, de aceea copilul are nevoie de diverse activitati specifice tipului de sau de varsta, care sa-l antreneze si sa-l dezvolte psihic.Memoria reprezinta procesul de stocare si pastrare a informatiilor; astfel ii revine pe treapta cea mai de sus in procesul de invatare, se poate afirma chiar ca nu exista invatare fara o memorie buna.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contributia jocului didactic la dezvoltarea memoriei prescolarului

Cuprins

Introducere........4

Capitolul I Problematica psihologica a memoriei..........5
1.1.Definirea si caracterizarea memoriei.................5
1.2. Locul si rolul memoriei in sistemul psihic..............7
1.3. Structura psihologica a memoriei implicata in invatare......11
1.4. Memorie si uitare............................14
1.5. Rolul memoriei in procesul de invatare la prescolari........17

Capitolul II Specificul jocului didactic la prescolari...........22
2.1.Caracteristicile jocului la varsta copilariei................22
2.2. Caracteristicile jocului didactic la varsta prescolara......34

Capitolul III Elemente de cercetare psiho-pedagogica.............40
3.1.Consideratii teoretice privind cercetarea psihopedagogica......40
3.2.Designul experimental...............42
3.3. Evaluarea si interpretarea rezultatelor obtinute............57

Capitolul IV Valoarea educativa a jocurilor didactice in dezvoltarea capacitatilor mnezice si cognitive la varsta prescolara...........63
4.1.Caracterizarea psihologica a varstei prescolare...............63
4.2. Tipuri de jocuri didactice desfasurate pentru formarea capacitatilor mnezice si a deprinderilor intelectuale...........70

Capitolul V Concluzii..............80

Bibliografie................82

Anexe.......................84

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contributia jocului didactic la dezvoltarea memoriei prescolarului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.