Contributia personalitatilor istorice la realizarea dezideratelor fundamentale ale poporului

Trimisa la data: 2009-04-14
Materia: Istorie
Pagini: 69
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Rafael_M
Lucrare de licenta despre Contributia personalitatilor istorice la realizarea dezideratelor fundamentale ale poporului
In urma unei proclamatii a lui Simion Barnutiu, fruntasii romani au luat atitudine categorica impotriva unirii Transilvaniei cu Ungaria reclamata de revolutionarii maghiari. Avram lancu a convocat la locuinta sa din strada Olarului pe toti cancelistii, pentru a le cere sa se solidarizeze cu proclamatia lui Barnutiu. Ca urmare a cuvantarii inflacarate a lui lancu, propunerea de a merge la Blaj a fost primita cu un entuziasm unanim de participanti " cu un cuget si cu o inima, ridicandu-si mainile in sus si strigand cu o insufletire romana: Ne juram, fratilor, cape 18/30 Aprilie prin foc si prin apa si prin toate pericolele vietii sa mergem la Blaj. . . pentru mantuirea natiunii noastre.

Din acest moment, lancu a devenit unul din principalii exponenti democrat-revolutionari ai romanilor. El a reusit sa aduca la Blaj cateva sute de moti calari, care au defilat prin Piata Blajului, imprimand adunarii insufletire si prestigiu. Drumul lui lancu de la Vidra de Sus, pana la Blaj, a fost considerat un drum istoric, deschizator de noi sperante si largi perspective pentru realizarea vechilor idealuri ale romanilor. Pentru mobilizarea maselor s-a alcatuit ad-hoc un mars popular, care s-a raspandit cu iuteala fulgerului in toata Transilvania. Deosebit de impresionanta a fost adunarea de la Blaj, din 15 Mai 1848. Au participat peste 60. 000 de romani. Avram lancu a venit in fruntea catorva mii de moti si a luat parte activa la elaborarea programului.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Contributia personalitatilor istorice la realizarea dezideratelor fundamentale ale poporului

Lucrare de licenta despre Contributia personalitatilor istorice la realizarea dezideratelor fundamentale ale poporului
Cuprins

Introducere........................................3

Capitolul I. Consideratii asupra personalitatii umane. Personalitatea istorica si rolul sau in devenirea societatii. Impactul actiunilor personalitatii asupra comunitatii cu referire la generatia tanara...........................................6

Capitolul II. Personalitati ale istoricei romanilor care au ilustrat epoca moderna. Rolul lor in cnstructia statului national. Impactul faptelor lor asupra scoalrilro mici................................11

Capitolul III. Cunoasterea de catre elevii claselor primare a activitatii si trasaturilor personalitatilor istorice - factor important in optimizarea procesului de predare-invatare a istoriei romanilor, in educara patriotica si moral-civica a scolarilor mici (aspecte metodice).........................................50

Bibliografie..............................................66

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Contributia personalitatilor istorice la realizarea dezideratelor fundamentale ale poporului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.