Controlul Curtii de Conturi la gestionarea contului bugetului de stat

Trimisa la data: 2010-04-16 Materia: Economie Pagini: 41 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Alexandru_R
Raporteaza o eroare
Lucrare de licente despre Controlul Curtii de Conturi la gestionarea contului bugetului de stat
Notiunea de control provine din expresia "contra rolus", care in limba latina inseamna verificarea actulului original dupa duplicatul care se incredinteaza in acest scop unei alte persoane.In acest sens, controlul reprezinta actiunea de stabilire a exactitatii operatiunilor materiale, care se efectueaza anticipat executarii acestora, concomitent sau la scurt interval de la desfasurarea operatiunilor.

Controlul financiar se defineste ca fiind actiunea de determinare a unor adevaruri in legatura cu starea unor proiecte de activitati economice sau cu a celor care au fost efectuate, prin compararea modului efectiv de prezentare sau manifestare al acestora cu prevederile si normele legale prin care au fost definite si institutionalizate, in vederea preintampinarii sau depistarii si remedierii abaterilor de la aceste prevederi si norme.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Controlul Curtii de Conturi la gestionarea contului bugetului de stat

Cuprins

Capitolul I Controlul financiar.Aspecte teoretice..........3
I.1.Controlul financiar in Romania . Scurt istoric.........3
I.2.Definitii, clasificare, obiective, functii.............10
I.3.Organizarea controlului financiar...........18
I.4.Metodologia de exercitare a controlului financiar......23

Capitolul II Controlul financiar exercitat de curtea de conturi a Romaniei................25
II.1.Organizare si conducere...........25
II.2.Atributii de control, audit, raportare si avizare........27
II.3.Valorificarea constatarilor rezultate din control si audit..............33

Capitolul III Bugetul public.Aspecte teoretice............35

Capitolul IV Controlul contului de executie a bugetului de stat pe anul 2003 intocmit de Ministerul Transporturilor,constructiilor si turismului...............36
IV.1.Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, prezentare generala .............36
IV.2.Contul de executie a bugetului de stat intocmit de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului.............39
IV.3.Aspecte rezultate din controlul contului de executie intocmit de Ministerul Transorturilor, Constructiilor si Turismului.........39

Bibliografie..............41
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Controlul Curtii de Conturi la gestionarea contului bugetului de stat". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.