Controlul calitatii produselor in alimentatia publica

Trimisa la data: 2009-09-19
Materia: Agronomie
Pagini: 75
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Valentina_F
Lucrare de licenta despre Controlul calitatii produselor in alimentatia publica
Ecologismul considera alimentele ca parte integranta a mediului natural iar nutritia ca indicator al masuri de utilizare a mediului, al calitatii relatiilor oamenilor cu mediul.In functie de conditiile naturale, populatiile umane pot sa difere din punctul de vedere al alimentatiei, dar omul contemporan nu mai este strict legat de productia locala de hrana. In cadrul ecosistemului uman alimentele constituie una din laturile cele mai importante. Alimentele si alimentatia au evoluat odata cu posibilitatile materiale, cu evolutia stiintei, cu modificarea conceptiilor oamenilor.

Comportamentul alimentar constituie ansamblul reactiilor de raspuns fata de stimuli interni sau externi care reclama aportul de alimente sau intreruperea actului alimentarii. El cuprinde o serie de reactii reflexe innascute (instincte) precum si reactii castigate in cursul vietii prin experienta (fig. nr. 1).Comportamentul alimentar se traduce prin indeplinirea unor acte fizice voite, avand drept scop aportul de substante nutritive, nu izolate, ci neaparat sub forma unui aliment, a carui semnificatie este mult mai complexa decat cea a substantelor nutritive pe care le contine.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Controlul calitatii produselor in alimentatia publica

Lucrare de licenta despre Controlul calitatii produselor in alimentatia publica
Cuprins

Capitolul I. Alimentatia stiintifica - preocupari si perspective............3
1.1. Introducere........................3
1.2. Modernizarea productiei culinare prin sistemul catering..........9

Capitolul II. Aspecte privind comportamentul alimentar................13
2.1. Rolul substantelor nutritive in organism.........................20
2.2. Substantele antinutritionale............................34

Capitolul III. Controlul calitatii produselor in alimentatia publica
3.1. Tehnoprezentarea produselor culinare.......................38
3.2. Tendinte pe plan mondial privind controlul calitatii produselor culinare.................................43
3.2.1 reglementari privind utilizarea metodei haccp pe plan international.....................44
3.2.2 reglementari privind utilizarea metodei haccp pe plan national..................45

Capitolul IV. Evaluarea performantelor in domeniul calitatii la s.c. Tirol s.a. Prin sistemul haccp.........................50
4.1. Prezentare generala a societatii.......................50
4.2. Analiza situatiei existente a societatii........................53
4.2.1. Structura organizatorica.....................55
4.2.2. Informarea si documentarea in interiorul restaurantului.......57
4.3. Beneficiile implementarii sistemului haccp in cadrul restaurantului...................65
4.4. Chestionarul realizat in legatura cu performantele s.c. Tirol s.a in domeniul calitatii si opiniile clientilor.................65

Concluzii......................72

Bibliografie.............73

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Controlul calitatii produselor in alimentatia publica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.