Controlul financiar al Ministerului finantelor publice

Trimisa la data: 2009-06-30
Materia: Finante-Banci
Pagini: 134
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marina_St
Lucrare de licenta despre Controlul financiar al Ministerului finantelor publice
Controlul financiar preventiv se exercita inainte de efectuarea operatiunii sau activitatii supuse verificarii , sau inainte ca un document sa fie lansat in procesul economic , cu scopul de a opri inainte de efectuare toare operatiunile care nu sunt legale , necesare , oportune sau economicoase. Controlul financiar concomitent - asigura cunoasterea operativa a modului in care se indeplinesc sarcinile si se gestioneaza patrimoniul. Aceasta forma de control actioneaza sistematic, zi de zi, surprinde procesele economice si financiare in curs de desfasurare si permite astfel, interventia operativa pentru asigurarea desfasurarii acestora la parametrii eficienti.

Sfera controlului, concomitent sau operativ, cuprinde activitatile si operatiile in momentul efectuarii lor, deci limitat in timp, dar in momentul cel mai potrivit pentru corectarea operativa a eventualelor deficiente ce incep sa se manifeste. Controlul concomitent se exercita pe toata durata desfasurarii proceselor economice supuse acestei actiuni de verificare , identificandu-se atat in timp cat si in spatiu cu insusi continutul activitatii de management general. Importanta exercitarii controlului concomitent rezida in faptul ca surprinde eventualele disfunctionalitati ale proceselor economice chiar in faza desfasurarii , deci in momentul cel mai propice efectuarii corectiilor necesare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Controlul financiar al Ministerului finantelor publice

Cuprins

Capitolul I. Conceptul de control financiar...........................3
1.1. Controlul - functie eficienta a managementului...................3
1.2. Obiectul si formele controlului financiar.....................8

Capitolul II. Metodologia de exercitare a controlului financiar.........................................15
2.1. Sistemul metodologic de control financiar.........................15
2.2. Procedee si tehnici de control financiar..........................18
2.3. Organizarea si obiectivlee controlului financiar................................................43

Capitolul III. Controlul fiscal exercitat de ministerul finantelor....................................56
3.1. Definitei, clasificare, organizare...........................56
3.2. Controlul declaratiilor de impozite si taxe.......................61
3.3. Pregatirea controlului fiscal.................................94
3.4. Intocmirea actelor de control fiscal..........................96
3.5. Stabilirea raspunderilor - modalitate de valorificare si finalizare a constatarilor controlului financiar fiscal..............................................102
3.7. Eficienta controlului fiscal................................117

Capitolul IV. Studiu de caz privind exercitarea controlului fiscal de catre organele de control ale ministerului finatelor publice la S.C. PROMEX S.A...........................................119

Bibliografie...................................................133

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Controlul financiar al Ministerului finantelor publice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.